Barcelona strikt 'nieuwe Dani Alves' als derde zomeraanwinst

Reacties

Barcelona heeft na Jean-Clair Todibo en Frenkie de Jong opnieuw een versterking binnengehaald voor komend seizoen. Emerson komt in de zomer over van Atlético Mineiro.

Barcelona strikt 'nieuwe Dani Alves' als derde zomeraanwinst

Barcelona maakt via de officiële kanalen bekend dat het twaalf miljoen euro betaalt voor de twintigjarige vleugelverdediger, die volgens de clubwebsite in Brazilië wordt vergeleken met Dani Alves. Emerson is een rechtsback die net als zijn bekende landgenoot graag mee naar voren gaat.

Emerson tekent bij Barcelona een contract voor vijf jaar, tot de zomer van 2024. Hij gaat de concurrentiestrijd aan met Nélson Semedo en Sergi Roberto en treft bij zijn toekomstige club landgenoten Arthur, Philippe Coutinho en Malcom.

In de komende maanden kunnen de volgers van La Liga Emerson alvast aan het werk zien. Kort na de transfermededeling van Barcelona maakt Real Betis namelijk bekend dat de rechtsback tot het einde van het seizoen gehuurd zal worden van Atlético Mineiro. Emerson komt dus per direct naar Spanje, maar gaat pas over een paar maanden naar Barcelona.

Barcelona maakte al eerder melding van de aanstaande komst van Todibo en De Jong. Eerstgenoemde is een negentienjarige centrumverdediger, die transfervrij overkomt van Toulouse. Voor Ajax-middenvelder De Jong betaalt Barcelona minstens 75 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.