Barcelona steunt terneergeslagen Gomes na alarmerende woorden

Reacties

In aanloop naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Chelsea gaat het bij Barcelona volop over André Gomes. De Portugees heeft aan de alarmbel getrokken over zijn situatie in Camp Nou.

Barcelona steunt terneergeslagen Gomes na alarmerende woorden

In een groot interview met het Spaanse tijdschrift Panenka vertelde de middenvelder openhartig over zijn onzekerheid, zijn worsteling met de verwachtingen bij Barcelona en eigenlijk hoe ongelukkig hij momenteel is bij de Spaanse koploper. 'Ik voel me niet goed op het veld, ik geniet niet van wat ik doe. De eerste zes maanden gingen best goed, maar daarna veranderde het. Misschien is het niet het juiste woord, maar het is een soort hel geworden. Omdat ik meer druk ben gaan voelen', aldus de 24-jarige EK-winnaar, die na met Portugal te hebben gefloreerd Valencia voor Barcelona verruilde in de zomer van 2016.

Gomes moet het bij Barcelona vaak met een reserverol doen en stelde bij veel van zijn laatste invalbeurten teleur. Het draagt allemaal niet bij aan het zelfvertrouwen van de Portugees: 'Te veel denken doet me pijn. Het is een soort wond geworden die maar niet heelt. Soms voel ik me opgesloten, dan kan ik mijn frustratie niet kwijt. Dan praat ik met niemand zodat ik anderen niet lastigval en wil ik liever niet de straat op, omdat ik bang ben voor wat mensen van me denken.'

Bij de topper tegen Atlético (1-0 zege) anderhalve week geleden namen onder anderen coach Ernesto Valverde en Marc-André ter Stegen het in woord en gebaar op voor de uitgefloten Gomes ten opzichte van het publiek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valverde werd dinsdag bij zijn persconferentie gevraagd naar de situatie van Gomes en sprak zijn steun uit. 'Wat André gedaan heeft, tekent zijn kracht. We respecteren het altijd als iemand zijn zwakte niet wil tonen, maar het is dapper om dat wel te doen. Het overkomt wel meer spelers, ik heb het ook gehad in mijn carrière. Als coach ben ik er om hem te helpen en dat blijf ik ook doen. Of hij kan spelen? Als ik denk van wel, dan gaat dat gewoon. Dat helpt een speler ook vooruit. André heeft veel kwaliteit en misschien zien we die morgen wel.'

Een persvoorlichter van Barcelona heeft tegenover Marca uitgesproken dat de club de situatie van Gomes volgt en handelt waar nodig met extra begeleiding om de druk te kunnen weerstaan.

De Catalanen nemen het woensdagavond in eigen huis op tegen Chelsea. Er is nog volop spanning bij deze achtste finale van de Champions League na het 1-1 gelijkspel op Stamford Bridge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.