Barcelona probleemloos langs Racing Santander

Zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen heeft Barcelona met 4-0 gewonnen van Racing Santander. De ploeg van jubilaris Pep Guardiola, die voor de honderdste keer bij een officiële wedstrijd op de bank zat van de Catalanen, had de wedstrijd na ruim een half uur al stevig in de knip.

Nadat Bojan Krkic al een kans had gemist, was het na zeven minuten raak voor Barça. Een diepe bal van Rafael Márquez werd door de Santander-defensie verkeerd beoordeeld zodat Andrés Iniesta eenvoudig kon scoren. Het was de eerste competitietreffer van de sierlijke middenvelder dit seizoen.

Binnen het half uur verdubbelde Thierry Henry de score. De Fransman schoot een vrije trap door de muur achter Fabio Coltorti. Vijf minuten later mocht de thuisploeg weer aanleggen voor een vrije trap. Nu was het Márquez die bewees het kunstje ook te kunnen. De Mexicaan krulde de bal fraai over de muur om hem vervolgens via de paal binnen te laten slaan.

in de tweede helft speelde Barcelona de grote rondo. Het had veel balbezit, maar was niet echt gevaarlijk. Zes minuten voor tijd besloot Lionel Messi het publiek met een goed gevoel naar huis te laten gaan. De Argentijn haalde de achterlijn en bediende vervolgens Thiago Alcántara op maat die eenvoudig kon binnentikken.

Door de zege vergrootte Barcelona de voorsprong op belager Real Madrid tot vijf punten. De Koninklijke speelt morgen echter nog tegen Villarreal en kan daar de marge weer verkleinen.