Barcelona ondanks dramatische start naar halve finale

Athletic de Bilbao maakte het Barcelona even heel moeilijk, maar de Catalanen plaatsten zich uiteindelijk toch nog redelijk eenvoudig voor de halve finale van de strijd om de Copa del Rey. Na de 1-2 van vorige week, werd opnieuw gewonnen: 3-1.

Tijdens de heenwedstrijd zorgde Aritz Aduriz er kort voor tijd voor dat het tweeluik niet halverwege al was beslist. Athletic geloofde er duidelijk nog in en begon furieus aan de return. Iñaki Williams opende in de twaalfde minuut de score na een fraaie steekpass van Aduriz.

Lionel Messi baalt na de vroege voorsprong van Athletic de Bilbao.

Barça leek van slag en ontsnapte in de periode daarna aan een grotere achterstand in eigen Camp Nou. Javier Eraso en Markel Susaeta kregen enorme mogelijkheden op 0-2, maar de Basken misten geluk in de afwerking. Acht minuten na rust kwam Barcelona pas op gelijke hoogte. Luis Suarez schoot binnen op aangeven van Lionel Messi.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De bezoekers leken er niet echt meer in te geloven. Zeker niet toen Gerard Piqué negen minuten voor tijd de 2-1 binnenkopte. In de extra speeltijd werd het zelfs nog 3-1 door een geweldige knal van Neymar.

Eerder op de avond schaarde Celta de Vigo zich ten koste van Atlético Madrid al bij de laatste vier. Donderdag staan de laatste kwartfinales op het programma.