Barcelona negen minuten met man minder in Porto om opmerkelijke reden

Reacties

Toen het spel even stillag zag Lamine Yamal zijn kans schoon om er even tussenuit te piepen. Zijn toiletbezoek zorgde ervoor dat Barcelona negen minuten lang in ondertal kwam te staan in de zwaarbevochten zege op FC Porto.

Barcelona negen minuten met man minder in Porto om opmerkelijke reden
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 1
Barcelona
Barcelona

'Lamine voelde zich niet lekker', verklaarde trainer Xavi Hernández. 'Hij was ziek, dat vertelde hij me al een tijdje. Ik maakte gebruik van een pauze om hem te zeggen dat hij snel naar het toilet moest gaan, maar uiteindelijk vertelden ze me dat hij het veld niet meer op zou kunnen.'

In de 71ste minuut verdween debutant Yamal plots achter de coulissen. Negen minuten later was duidelijk dat het zestienjarige toptalent niet terug kon keren. Yamal werd vervangen door Marcos Alonso. Buiten zijn toiletbezoek was het sowieso al een avond om nooit te vergeten voor Yamal. De tiener werd in Portugal de jongste speler basiskracht in de Champions League ooit. Daarmee troefde hij Celestine Babayaro af. De voormalige Nigeriaanse linksback vestigde het voorgaande record in november 1994 namens Anderlecht.

Dankzij een doelpunt van Ferran Torres op slag van rust trok Barcelona de zege naar zich toe. In poule H van de Champions League is Barcelona nog zonder averij. Op woensdag 25 oktober treffen de Catalanen Shakhtar Donetsk in Estadi de Montjuïc. De Oekraïeners boekten woensdagavond een betekenisvolle zege in België.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.