Barça zwijnt in Porto en grijpt macht ondanks wegvallen Lewandowski

Reacties

Barcelona heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij FC Porto boekte de Spaanse landskampioen een nipte zege. Wel zag het Robert Lewandowski uitvallen met een blessure.

Barça zwijnt in Porto en grijpt macht ondanks wegvallen Lewandowski
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Zonder de geblesseerde Frenkie de Jong moest trainer Xavi Hernández de vlekkeloze start van de Europese campagne een vervolg geven. De openingswedstrijd werd namelijk met ruime cijfers (5-0) gewonnen van Antwerp FC. Daar was De Jong nog bij, maar inmiddels is de Oranje-international al even uit de roulatie. Met de uitschakeling van afgelopen jaar in het achterhoofd, wist Barça echter dat het geen steken kon laten vallen.

De Catalanen gingen in Portugal vlijmscherp van start. Nota bene het Portugese duo João Cancelo en João Félix trok alle registers open. Eerst was het de vleugelverdediger die gevaarlijk werd, waarna Félix een waarschuwingssignaal af besloot te geven. De aanvaller, vanwege zijn Benfica-achtergrond steevast uitgefloten, was een plaag voor de defensie. Scoren lukte echter niet, want FC Porto-doelman Diogo Costa lag in de weg.

Aftocht Lewandowski zorgt voor beslissing
De grote teleurstelling van de eerste helft volgde echter na een half uur spelen pas. De schrik zat er bij Barça namelijk goed in, toen Lewandowksi begon te trekkebenen. De Poolse superster moest zich noodgedwongen laten wisselen. Ferran Torres was zijn vervanger. De Spaanse aanvaller greep meteen zijn kans en deed dat zelfs al voor de rust. Via de as van het veld stak Ilkay Gündogan de spits weg, waarna de vervanger van Lewandowski Barça koelbloedig op voorsprong schoot.

In de tweede helft trok Barça zich terug. Mehdi Taremi kreeg een uitgelezen kans, maar miste. Wendell trof doelman Marc-André ter Stegen op zijn pad. FC Porto bleef echter op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er. Nota bene Cancelo bood zijn landgenoten de uitgelezen kans. De verdediger maakte een kwartier voor tijd hands, waarna de bal op de stip ging. Ware het niet dat de video-arbitrage in besloot te grijpen. Datzelfde gebeurde met een rake kopbal van Taremi. Daardoor kwam Barcelona met de schrik vrij en staat het na twee wedstrijden alweer op zes punten.

Lees hier het verslag van Antwerp - Shakhtar.

Bekijk hier de goal van Barcelona:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Antwerp
Antwerp
2 - 3
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.