Barcelona moet opnieuw een kandidaat voor de spitspositie wegstrepen

Reacties

Barcelona heeft in zijn zoektocht naar een nieuwe spits nog niet veel geluk. Juventus wil Álvaro Morata niet laten gaan en ook door de winterse komst van Edinson Cavani kan nu een streep worden gezet. De Uruguayaanse scherpschutter maakt het seizoen gewoon af bij Manchester United.

Barcelona moet opnieuw een kandidaat voor de spitspositie wegstrepen
© Pro Shots

Cavani werd na het wegvallen van de optie Morata in de Spaanse media bestempeld als een doelwit voor Barcelona, dat ondanks de scoringsdrift van Luuk de Jong (hij maakte in de laatste twee competitieduels twee doelpunten) graag nog een nieuwe spits wil aantrekken in deze transferwindow. Cavani komt bij United niet veel aan spelen toe en zou, volgens de Spaanse berichtgeving, wel wat voelen voor een verhuizing naar Catalonië.

Voor Ralf Rangnick was de berichtgeving reden genoeg om eens te informeren naar wat Cavani voor deze maand van plan is. 'Ik heb hem verteld dat als het aan mij was, hij niet zou vertrekken', vertelde de interim-manager van United aan de Engelse pers. 'We hebben bijna een halfuur met elkaar gesproken en hij heeft mij verzekerd dat hij zeker tot het einde van dit seizoen zal blijven.'

'Dat is niet alleen omdat ik zei dat hij zou moeten blijven: hij zei het voor zichzelf', verzekerde Rangnick. 'Hij vertelde me ook dat ik erop kan vertrouwen dat hij zijn uiterste best zal blijven doen. Natuurlijk wil Edinson spelen, maar ook als hij niet speelt zal hij proberen om het best mogelijke rolmodel te zijn voor de andere spelers. Voor mij is dat goed nieuws, want met zijn ervaring, mentaliteit, werklust en kwaliteiten heeft Edi alles in zich om een perfect rolmodel te zijn.'

De 34-jarige Cavani zit in zijn tweede seizoen bij United en deed in dit voetbaljaar tot dusver in elf wedstrijden mee. Slechts in vier van die duels verscheen hij aan de aftrap. Mogelijk krijgt Cavani maandagavond een nieuwe kans om zich te laten zien: United speelt dan in het FA Cup-toernooi tegen Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.