Barcelona lijdt na vier maanden weer puntenverlies

Na zestien competitiezeges op rij heeft Barcelona punten laten liggen. Op bezoek bij Sporting Gijón kwam de formatie van Pep Guardiola, met Ibrahim Afellay in de basis, niet verder dan 1-1. Het laatste puntenverlies van de Catalanen dateert van 3 oktober 2010, toen de club in eigen huis niet verder kwam dan 1-1 tegen Real Mallorca.

Tegen de verhouding in zette David Barral de thuisploeg al na zestien minuten spelen op voorsprong. Het lukte Barça echter niet om de stand gelijk te trekken, waardoor het met een achterstand de rust in ging.

Barcelona kwam ook na rust moeizaam op gang en toonde niet het frivole spel dat het de afgelopen maanden speelde. Succesvol was het optreden van Afellay overigens niet. Guardiola liet hem in de rust in de kleedkamer achter. De voormalige PSV'er moest plaatsmaken voor Pedro. Tien minuten voor tijd kon David Villa een blamage voor Barcelona voorkomen. De Spanjaard benutte een voorzet van Lionel Messi.

De voorsprong van Barcelona bestaat nog steeds uit acht punten. Het gat kan echter wel verkleind worden door Real Madrid, dat zondag aantreedt tegen Espanyol. Foto: VI Images