Barcelona krijgt enfant terrible Arda Turan voor heel even terug

Reacties

Arda Turan heeft Istanbul Basaksehir de rug toegekeerd. De Turkse topclub huurde de 32-jarige aanvaller tot en met komende zomer, maar het huurcontract is op verzoek van Turan verscheurd.

Barcelona krijgt enfant terrible Arda Turan voor heel even terug
© Pro Shots

De kleine spelmaker keert daardoor een half jaar eerder terug bij Barcelona, waar hij nog tot en met komende zomer vastligt. Barça legde in de zomer van 2015 liefst 35 miljoen euro op tafel om de Turk over te nemen van Atlético Madrid, maar zijn verblijf in Catalonië werd bepaald geen succes. In tweënhalf jaar tijd kwam hij tot 55 officiële duels, waarvan het merendeel als invaller.

In januari 2018 vertrok Turan naar Basaksehir, maar ook daar was hij lang niet altijd basisspeler. Vaker kwam hij in het nieuws vanwege zijn misdragingen buiten het voetbalveld. In september werd hij nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een kleine drie jaar wegens illegaal wapenbezit en geweldpleging. Turan hoeft niet de gevangenis in, als hij de komende vijf jaar geen misdrijf pleegt en in Turkije blijft.

Marca schrijft dat hij daarom zeker niet terug wil naar Barcelona en dat ook Barcelona hem niet terug wil. In plaats daarvan zou Turan op weg zijn naar zijn oude club Galatasaray. Daar doorliep hij de jeugdopleiding en beleefde hij zijn grote doorbraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.