Barcelona komt met update over blessures Frenkie de Jong en Pedri

Reacties

Frenkie de Jong heeft een verstuiking opgelopen in zijn rechterenkel. Dat meldt Barcelona maandagmiddag. Onduidelijk is hoe lang de 26-jarige middenvelder aan de kant zal staan, al verwachten Spaanse media dat het meerdere weken gaat duren voor hij fit is.

Barcelona komt met update over blessures Frenkie de Jong en Pedri
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 0
Barcelona
Barcelona

De Jong liep de blessure zondag op tijdens het competitieduel met Athletic Bilbao. Xavi meldde na afloop direct dat hij vreest de Oranje-international de komende wedstrijden te moeten missen. Hetzelfde geldt voor Pedri, die uitviel met een hamstringblessure.

Barcelona meldt nog niets over een periode van afwezigheid, maar Spaanse media verwachten dat het herstel zo'n vier weken in beslag neemt. De Jong stond in de eerste seizoenshelft al twee maanden aan de kant door een enkelblessure. Pedri staat mogelijk langer aan de kant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bondscoach Ronald Koeman zal de ontwikkelingen met interesse volgen. De Jong was door zijn eerdere enkelblessure niet van de partij tijdens de interlands in oktober en november. Later deze maand oefent Oranje tegen Schotland en Duitsland, die duels lijken te vroeg te komen.

Mogelijk kan trainer Xavi later deze week meer duidelijkheid verschaffen richting het competitieduel van vrijdag met Real Mallorca. Die wedstrijd lijkt in ieder geval niet haalbaar, net als de return in de Champions League tegen Napoli van volgende week.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.