Xavi komt niet met goed nieuws over Frenkie de Jong

Reacties

Het lijkt er niet op dat Barcelona voorlopig met Frenkie de Jong op het middenveld zal starten. De Nederlandse international raakte zondagavond geblesseerd aan zijn enkel, trainer Xavi had weinig positiefs te melden over die kwetsuur.

Xavi komt niet met goed nieuws over Frenkie de Jong
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 0
Barcelona
Barcelona

De Jong (26) ging tijdens de eerste helft van het duel met Athletic Bilbao door zijn enkel en werd al na 26 minuten gewisseld. Ook collega-middenvelder Pedri maakte de eerste helft niet vol. 'Die blessures doen pijn, want ze zijn allebei erg belangrijk voor het team', duidde Xavi na de wedstrijd op de persconferentie.

De coach van Barça ziet het somber in. 'We weten maandag meer, maar het ziet er niet goed uit. Het team wordt geraakt door deze blessures.' Barcelona speelde geen goede pot tegen Bilbao, ondanks veel balbezit schoot de club slechts tweemaal op doel in Baskenland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Xavi houdt er rekening mee dat hij zowel De Jong als Pedri voorlopig niet kan inzetten. 'Ze zijn er beiden door geraakt. We zijn teleurgesteld over deze hele avond, maar in het bijzonder vanwege de afwezigheid van De Jong en Pedri. Ik verwacht dat ze meerdere wedstrijden moeten missen, wat erg zonde is.'

Barcelona speelt nog drie wedstrijden voor het begin van de interlandperiode, Real Mallorca, Napoli en Atlético Madrid zijn de tegenstanders in maart. Daarna reizen spelers af naar de nationale ploegen, het is nog maar de vraag of De Jong naar Zeist kan afreizen. Oranje staat in de laatste interlandperiode voor het EK tegenover Schotland en Duitsland.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.