'Barcelona klopt Ajax in strijd om Braziliaan Henrique'

De kans is zo goed als verkeken dat Ajax erin slaagt Henrique over te nemen van Palmeiras. De Amsterdammers hebben de strijd om de 21-jarige verdediger verloren van Barcelona, melden Braziliaanse en Spaanse media.

'Barcelona klopt Ajax in strijd om Braziliaan Henrique'

De Catalanen overtroffen het bod van zeven miljoen euro dat Ajax had gedaan ruimschoots. Barcelona betaalt tien miljoen euro voor de belofte. Henrique is al onderweg naar Spanje om de laatste formaliteiten af te ronden, gaf ook Palmeiras toe. Hij tekent voor vijf jaar.

'In sommige gevallen sta je machteloos', legde Palmeiras-directeur Toninho Cecílio uit aan Globo. 'De kans om bij een toonaangevende club in Europa aan de slag te gaan en de financiële beloning hebben hem doen besluiten erop in te gaan. Palmeiras kan daar niets tegenin brengen.' Palmeiras heeft in Gladstone al een vervanger voor Henrique aangetrokken.

Henrique speelde maar vier maanden bij Palmeiras, de kampioen van de staat São Paulo in 2008. De 26 duels op het hoogste niveau waren voldoende om op te vallen bij de grote clubs in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen