Barcelona is nog niet klaar: dit zijn de plannen van de noodlijdende kampioen

Reacties

Bij Barcelona staat er, ondanks de financiële problemen waar de club mee kampt, nog wel het een en ander te gebeuren als het gaat om inkomende transfers. Een versterking voor de rechtsbackpositie geniet op het moment de prioriteit, zo weet SPORT. Er zouden twee topkandidaten zijn.

Barcelona is nog niet klaar: dit zijn de plannen van de noodlijdende kampioen
© Pro Shots

Volgens de Catalaanse sportkrant hoopt Xavi op de komst van João Cancelo. De Portugees international werd in het afgelopen halfjaar door Manchester City verhuurd aan Bayern München, dat geen gebruikmaakte van de optie tot koop die het had. Cancelo (29) keerde daardoor terug naar Manchester. Daar hoeft hij echter niet op veel speelminuten te rekenen.

Cancelo voelt dan ook wel wat voor een overstap naar Barcelona. De Catalanen kunnen de back echter niet kopen. De zaakwaarnemer van Cancelo, Jorge Mendes, doet nu zijn best om een huurdeal in orde te maken. Cancelo zelf is bereid om zijn salaris te verlagen om een overstap mogelijk te maken.

Plan B van Barcelona luistert naar de naam Juan Foyth. De 25-jarige Argentijn speelt momenteel bij Villarreal, maar heeft volgens verschillende Spaanse media intern laten weten dat hij wil overstappen naar Barcelona. Ook hier zet Barcelona in op een huurdeal: kopen gaat op dit moment simpelweg niet.

Neymar?
Alle pijlen van Barcelona zijn nu gericht op het aantrekken van een vleugelverdediger, maar als het aan de technische leiding ligt, blijft het daar niet bij. Xavi hoopt ook nog een vervanger voor de naar Paris Saint-Germain vertrekkende Ousmane Dembélé te kunnen begroeten. Neymar is daarvoor in beeld, maar een terugkeer van de Braziliaan is financieel gezien een lastig verhaal.

João Félix is ook een optie voor Barcelona. De aanvaller keerde deze zomer na een verhuurperiode bij Chelsea terug naar Atlético Madrid, maar ziet daar voor zichzelf geen toekomst. Eerder deze transferwindow liet Félix duidelijk merken dat hij hoopte op een transfer naar Barcelona. Een leuke droom, maar ook hier is de vraag: hoe moet Barcelona dit financieel gezien rond zien te krijgen?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.