Barcelona heeft Spaans record Don Leo voor het grijpen

Reacties

Barcelona kan zondagavond tegen Sevilla (aftrap 20.30 uur) een imposante reeks van Real Madrid evenaren. De aartsrivaal bleef in het seizoen 1988/89 onder trainer Leo Beenhakker liefst 34 wedstrijden ongeslagen, wat nog altijd een Spaans record is.

Barcelona heeft Spaans record Don Leo voor het grijpen

Barcelona bleef afgelopen dinsdag in de achtste finale van de Champions League bij Arsenal (0-2 zege) voor de 33ste keer op rij ongeslagen in alle competities, een verdere aanscherping van het clubrecord. Die geweldige serie, die begon na de competitienederlaag bij Sevilla (2-1) van 3 oktober 2015, behelst inmiddels 27 overwinningen en zes gelijke spelen. Barcelona speelde zijn duels in La Liga, de Champions League, het WK voor clubteams en het toernooi om de Copa del Rey.

Met die reeks heeft het ongenaakbare Barcelona het Spaanse record van Real Madrid binnen handbereik. De Koninklijke bleef in de periode oktober 1988-april 1989 liefst 34 wedstrijden op rij zonder nederlaag in La Liga (23), de strijd om de Copa del Rey (vijf) én het Europa Cup I-toernooi (zes).

Real stond destijds onder leiding van Beenhakker, die zijn ploeg in die reeks 25 keer naar een overwinning loodste en negen keer zag gelijkspelen. De Madrilenen speelden in die reeks in Europees verband onder meer tegen landskampioen PSV (1-1 uit, 2-1 zege thuis). Tegenover het AD geeft Beenhakker aan dat hij het niet erg vindt om zijn record kwijt te raken. 'Mocht ik dat record verliezen, dan ga ik gewoon heerlijk rustig slapen, hoor. Het maakt me écht niet uit, maar het is een mooie herinnering.'

De kans dat Barcelona thuis van Sevilla gaat verliezen, lijkt op voorhand niet groot. De Andalusiërs wonnen dit seizoen nameijk nog geen enkele uitwedstrijd in de competitie. Als het de Catalanen lukt om ongeslagen te blijven tegen Sevilla dan kan donderdag in de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano definitief het Spaanse record overgenomen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.