Barcelona heeft peperdure Griezmann eindelijk binnen

Reacties

Antoine Griezmann mag zich eindelijk speler van Barcelona noemen. De 28-jarige aanvaller komt voor 120 miljoen euro over van Atlético Madrid.

Barcelona heeft peperdure Griezmann eindelijk binnen

Griezmann kondigde in mei zijn vertrek bij Atlético aan, waar hij vijf succesvolle jaren kende. Vorig jaar kon de Fransman ook al voor Barcelona kiezen, maar na een transfersoap inclusief een documentaire over het dilemma voor Griezmann bleef hij Atlético trouw. Het is Barcelona nu wel gelukt de Franse international te verleiden om naar Camp Nou te komen. Hij tekent voor vijf jaar bij Barcelona, dat in het contract de gelimiteerde afkoopsom op 800 miljoen euro gesteld.

Bij Atlético Madrid was Griezmann al tot persona non grata verklaard. Hij kwam niet opdagen bij de start van de voorbereiding en verloor zijn rugnummer 7 al aan topaanwinst João Félix, die voor 126 miljoen euro overkwam van Benfica.

Atlético ontvangt de gelimiteerde afkoopsom uit het contract van Griezmann. Daarmee wordt de wereldkampioen de op twee na duurste aankoop ooit van Barcelona. Alleen Philippe Coutinho (145 miljoen euro) en Ousmane Dembélé (125 miljoen euro) kwamen voor een hoger bedrag naar Catalonië.

Griezmann is de tweede topaankoop van Barcelona voor komend seizoen. Frenkie de Jong kwam voor 75 miljoen euro exclusief bonussen over van Ajax.

Het Barça van 2019/20: Neymar, Griezmann, Messi, Frenkie en Suárez in één elftal?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.