Barcelona heeft Frenkie de Jong nog niet afbetaald

Reacties

Bij Barcelona gaan een paar weken na de bekendmaking van een nieuw wereldrecord geld verliezen – bijna een half miljard euro in het vorige seizoen – alweer geruchten over het eventueel aantrekken van Kylian Mbappé. Intussen staat er nog een behoorlijke transferrekening open bij de club van Ronald Koeman.

Barcelona heeft Frenkie de Jong nog niet afbetaald
© Pro Shots

In totaal moeten de Catalanen nog 115 miljoen euro aflossen op aankopen die zij de laatste seizoenen deden. Dat is iets minder dan vorig jaar, toen het bonnetje nog 126 miljoen bedroeg. Het gaat om twaalf spelers. Zo is de som voor Philippe Coutinho, in 2018 gekocht van Liverpool, nog altijd niet helemaal voldaan.

Ook voor Frenkie de Jong staat twee jaar na zijn komst nog een rekening open van 32 miljoen, terwijl voor Sergiño Dest nog 11 miljoen euro moet worden afgetikt. Ajax ondervindt hier overigens geen hinder van, want financieel directeur Susan Lenderink gaf eerder aan dat de Nederlandse recordkampioen in zee ging met een financiële instelling die, in ruil voor een klein deel van de taart, het volledige bedrag vooruitbetaalde.

Lees op VI PRO in de nieuwe aflevering van de rubriek Munten & Punten hoe het financieel misging bij Barcelona. We zoomden in op het recordverlies van de Spaanse grootmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.