Barcelona haalt talent voor B-ploeg met afkoopclausule van vierhonderd miljoen

Reacties

Barcelona heeft zich versterkt met Mikayil Faye. De Senegalese centrale verdediger komt over van het Kroatische NK Kustosija Zagreb en zal aansluiten bij de B-ploeg van Barcelona.

Barcelona haalt talent voor B-ploeg met afkoopclausule van vierhonderd miljoen
© Pro Shots

Daarmee rondt Faye een droomtransfer af en wordt hij beloond voor zijn raketachtige ontwikkeling het afgelopen jaar. Begin dit kalenderjaar speelde de achttienjarige verdediger nog voor Diambars FC in zijn thuisland Senegal. In februari werd hij gescout door het bescheiden Kustosija, spelend op het tweede niveau van Kroatië en nu maakt hij plotseling de overstap naar Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In totaal kwam Faye dertien competitiewedstrijden in actie voor Kustosija, waarin hij eenmaal trefzeker was. In Barcelona tekent hij een contract tot de zomer van 2027. Daarnaast heeft hij een afkoopclausule van vierhonderd miljoen euro in zijn contract staan. 'Faye is een linksbenige centrale verdediger, fysiek sterk, snel, met een goed voetballend vermogen', schrijft Barcelona op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.