Barcelona geeft zege weg na fout van Frenkie de Jong

Reacties

Barcelona heeft zijn eerste zege van 2020 door de vingers zien glippen. Stadsgenoot Espanyol boekte mede door Frenkie de Jong een onverwacht succes.

Barcelona geeft zege weg na fout van Frenkie de Jong
© Pro Shots
Espanyol
Espanyol
2 - 2
Barcelona
Barcelona

Voor De Jong zal de stadsderby een wedstrijd zijn om niet snel te vergeten. De Oranje-international had namelijk in Estadi Cornellà-El Prat een negatieve primeur. Een kwartier voor tijd kreeg hij zijn eerste rode kaart van zijn profcarrière. Met een gele kaart op zak had hij na een mislukte dribbel Jonathan Calleri onreglementair afgestopt en had hij die overtreding moeten bekopen met zijn tweede officiële waarschuwing.

De aftocht van De Jong bleef niet zonder gevolgen voor Barcelona. Met een man minder werd de nipte voorsprong niet in stand gehouden. Invaller Wu Lei bezorgde kort voor tijd de gasten een flinke tegenvaller: 2-2.

De ploeg van Ernesto Valverde had in het eerste kwartier na rust ogenschijnlijk nog een smalle basis gelegd voor een zege. De opleving was noodzakelijk geweest na een inspiratieloze eerste helft, waarin David López – hij liep weg bij De Jong - in de 23ste minuut met een rake kopbal hekkensluiter Espanyol had laten dromen van de eerste thuiszege van het seizoen.

Die droom verdween uit beeld na de hervatting. In de tweede helft had Barcelona binnen een kwartier orde op zaken gesteld. In de vijftigste minuut tekende Luis Suárez met een fraaie voetbeweging na een voorzet van Jordi Alba voor de gelijkmaker. Negen minuten later was het de beurt aan Arturo Vidal om na knap voorbereidend werk van Suárez hard de 1-2 binnen te koppen.

Met zijn treffer haalde Vidal binnen de lijnen zijn gram. De Chileen is immers in een conflict verwikkeld met de clublelding van Barcelona over niet uitbetaalde premies. Voor trainer Valverde was die ruzie geen reden de middenvelder links te laten liggen. Tegen Espanyol betaalde middenvelder dat vertrouwen als invaller terug.

Maar voor de zege was dat niet genoeg. Ondanks kansen op een derde treffer moest Barcelona mede door de uitsluiting van De Jong genoegen nemen met een punt. Door het gelijkspel verzuimde Barcelona de marge op het eerder op de dag succesvolle Real Madrid weer op twee punten brengen. Komende week staat de strijd om de Supercopa de España op het programma voor de Catalanen, die in Saoedi-Arabië donderdag in de halve finale Atlético Madrid tegenover zich krijgen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.