Barcelona en captain Cillessen veel te sterk voor Argentijnse kampioen

Barcelona heeft woensdagavond overtuigend de Trofeu Joan Gamper gewonnen. In de traditionele openingswedstrijd van het seizoen in Camp Nou waren de Catalanen te sterk voor Boca Juniors: 3-0.

De wedstrijd is vernoemd naar de man die Barcelona in 1899 oprichtte en werd de laatste vijf keer gewonnen door de thuisploeg. Vorig jaar was Barça met 5-0 te sterk voor Chapecoense. Dit jaar was Boca Juniors, de kampioen van Argentinië dus de tegenstander.

Trainer Ernesto Valverde stuurde een sterke basiself het veld in met onder meer Lionel Messi, Philippe Coutinho en aanwinsten Arturo Vidal en Malcom. Laatstgenoemde opende in de achttiende minuut de score door vanaf de linkerkant van het strafschopgebied hard en laag raak te schieten: 1-0. Twintig minuten later was het de beurt aan Messi. Hij wilde combineren met Malcom, maar kreeg de bal via een Boca-been perfect voor zijn voeten en verschalkte doelman Esteban Andrada met een karakteristiek wippertje.

In de rust wisselde Valverde liefst acht keer, onder anderen Jasper Cillessen kwam in de ploeg. De Nederlander kreeg meteen de aanvoerdersband om zijn arm en hield zijn doel schoon in het tweede bedrijf. Eigenlijk hoefde Cillessen maar één keer echt in te grijpen. In een één-tegen-één-duel met een doorgebroken Boca-aanvaller bleef de doelman uitstekend op de been. De goal had overigens niet geteld, want na de redding van Cillessen floot de scheidsrechter alsnog voor buitenspel.

Halverwege de tweede helft kwam de 3-0 van Barcelona. Rafinha combineerde met invaller Luis Suárez en passeerde op fraaie wijze de doelman. De ploeg van Valverde werkt zo met een goed gevoel toe naar de competitiestart van komende zaterdag tegen Alavés (22.15 uur).