Barcelona duwt Pjanic, Umtiti en Coutinho naar de uitgang

Reacties

Ronald Koeman heeft Miralem Pjanic, Philippe Coutinho en Samuel Umtiti buiten de wedstrijdselectie gehouden voor het duel met Real Sociedad van zondagavond. Barcelona benadrukt dat het gaat om technische keuzes van de coach.

Barcelona duwt Pjanic, Umtiti en Coutinho naar de uitgang
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Bij het bekendmaken van de groep van 23 spelers voor de eerste wedstrijd van het nieuwe La Liga-seizoen wordt op een rij gezet wie geblesseerd zijn. Ansu Fati, Óscar Mingueza, Marc-André ter Stegen, Ousmane Dembélé en Sergio Agüero zijn om fysieke redenen niet beschikbaar voor Koeman.

'Pjanic, Umtiti, Coutinho en Collado zijn om technische redenen van de lijst gehouden', stelt de club. Daarmee onderstreept Barça nog eens dat die vier deze zomer nog mogen vertrekken. De Catalanen hopen snel meer financiële ruimte te creëren door spelers te laten vertrekken.

Door te snijden in de salarissen en met veel spelers uit de A-selectie tot creatieve oplossingen te komen bij het omlaag brengen van de lonen, is het de Spaanse topclub al gelukt om ruimte te maken voor het inschrijven van Memphis Depay en Eric García. Die twee zijn op tijd ingeschreven voor de start van La Liga. Frenkie de Jong is ook beschikbaar zondagavond. Hij kampte met lichte klachten, maar is daarvan hersteld, zo vertelde Koeman zaterdag al.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.