Barcelona bevestigt: Umtiti lang uit de roulatie

Reacties

Samuel Umtiti is succesvol geopereerd aan zijn voet, zo heeft Barcelona bevestigd. De 28-jarige Fransman liep tijdens een training een gebroken middenvoetsbeentje op.

Barcelona bevestigt: Umtiti lang uit de roulatie
© Pro Shots

Umtiti is dinsdag onder het mes gegaan en de operatie is goed verlopen. Volgens zijn club heeft de centrumverdediger ongeveer drie maanden nodig voor zijn herstel. Met die prognose is definitief een streep gezet door een vertrek van de 31-voudig international deze winter.

De blessure was een volgende tegenslag voor Umtiti, wiens perspectief almaar minder is geworden bij Barcelona. Het is een publiek geheim dat de clubleiding door de financiële problemen en de magere inbreng van Umtiti in zijn maag zit met het hoge salaris van de verdediger. Wel verlengde hij vorige week zijn contract als onderdeel van een creatieve constructie waarmee de salariskosten over meerdere jaren zouden worden uitgesmeerd. Zo creëerde de club voor de korte termijn ruimte in het salarisbudget om aanwinst Ferran Torres te kunnen inschrijven voor La Liga.

Umtiti heeft in de voorbije seizoenen vaak met blessureleed te maken gekregen. Hij kwam dit seizoen nog maar tot één optreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.