'Barcelona als Rupsje Nooitgenoeg: Xavi vraagt om nóg een topaankoop'

Reacties

Barcelona blijft vrolijk met miljoenen smijten op de zomerse transfermarkt. De Catalanen zijn nu bezig met het opknappen van de defensie en de verwachting is dat Jules Koundé van Sevilla spoedig gepresenteerd zal worden als nieuwste aanwinst. Volgens de Catalaanse krant SPORT is de transferhonger van manager Xavi daarmee echter nog altijd niet gestild.

'Barcelona als Rupsje Nooitgenoeg: Xavi vraagt om nóg een topaankoop'
© Pro Shots

Als het aan Xavi ligt, komt ook Iñigo Martínez er nog bij. De 31-jarige mandekker staat sinds januari 2018 op de loonlijst bij Athletic Club, nadat hij daarvoor jarenlang voor Real Sociedad had gespeeld. Zijn contract loopt volgend jaar af, waardoor Barcelona Martínez over een kleine twaalf maanden transfervrij zou kunnen aflossen. Xavi wil de negentienvoudig Spaans international er echter deze zomer al bij hebben, zo weet SPORT.

Martínez voelt wel wat voor een transfer. De mandekker weigert om zijn contract in Bilbao te verlengen, omdat hij graag nog een mooie stap wil maken. In zijn nog eenjarige contract zit een gelimiteerde afkoopsom van tachtig miljoen euro. Mocht Barcelona zijn interesse concretiseren, dan zal de club ongetwijfeld proberen om daar nog wat van af te halen.

Ondertussen is het wachten op de aankondiging van de komst van Koundé. Barcelona en Sevilla zouden het eens zijn geworden over een afkoopsom van vijftig miljoen euro, plus tien miljoen aan variabalen. Eerder deze zomer trok Barcelona, dat toch echt diep in de schulden zit, al de knip voor Raphinha (56 miljoen euro) en Robert Lewandowski (45 miljoen euro). Dit is mogelijk gemaakt doordat Barcelona een deel van zijn toekomstige tv-opbrengsten heeft verkocht. Lees daar via VI PRO meer over: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.