Barça worstelt zich voorbij Osasuna naar opnieuw een Clásico-finale

Reacties

De strijd om de Spaanse Super Cup wordt zondagavond beslist tussen Barcelona en Real Madrid. Zoveel is donderdagavond zeker na een stroeve zege van Barça op Osasuna. In Riyadh maakten Robert Lewandowski en Lamine Yamal het verschil: 2-0.

Barça worstelt zich voorbij Osasuna naar opnieuw een Clásico-finale
© Pro Shots

De verhoudingen waren snel helder in het KSU Stadium. Barcelona viel aan, Osasuna zakte in – na ruim een uur spelen was de balbezitverhouding 80-20 in Catalaans voordeel. Het had niet tot gevolg dat Sergio Herrera, de doelman van de vechtmachine uit Pamplona, zich in een volwaardige schiettent waande. Lewandowski was een paar keer dreigend, maar de Pool had zijn vizier niet op scherp staan. Een veel voorkomend probleem: hij stond op vier goals uit zijn laatste zestien duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo bleef het 0-0 bij rust, Osasuna trok een muur op, Xavi's ploeg kon er amper bressen in slaan. In de tweede helft ook niet echt, tot er eindelijk een snelle aanval lukte, vlak voor het uur. Andreas Christensen veroverde de bal op José Arnaiz, met een klein duwtje. De aanval liep door, Ilkay Gündogan zette Lewandowski vrij voor het doel en schoot beheerst raak: 1-0. De VAR keek wel, maar het contact was niet zwaar genoeg om in te grijpen.

Zo draaiden de rollen om, ineens moest Osasuna wat verzinnen. Dat ging ze niet al te best af, het was invaller João Félix (die tegelijk met de terugkerende Pedri het veld betrad), die het dichtst bij het volgende doelpunt kwam. Osasuna kreeg geen serieuze kansen en moest uiteindelijk de arm toch neerleggen in het gevecht met de sterkere opponent. Yamal besliste de wedstrijd diep in blessuretijd door de 2-0 binnen te schuiven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona speelt zodoende zondag tegen Real Madrid in de finale, de Madrilenen wonnen woensdag van stadgenoot Atlético Madrid. De eindstrijd is een heruitgave van die van vorig jaar, toen ging Barcelona met de beker naar huis. Osasuna gaat terug naar Spanje en speelt woensdag aanstaande in de Copa del Rey tegen hun goede vrienden van Real Sociedad.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.