'Barça wil vertrek van clubicoon voorkomen en opent gesprekken'

Reacties

Barcelona wil op korte termijn om de tafel met Sergio Busquets (34). De middenvelder is komende zomer transfervrij en leek lange tijd Camp Nou te gaan verlaten. Als het aan de Catalanen ligt, wordt daar een stokje voor gestoken.

'Barça wil vertrek van clubicoon voorkomen en opent gesprekken'

Volgens Mundo Deportivo wil trainer Xavi Hernández de routinier dolgraag binnenboord houden. De oefenmeester ziet in Busquets zijn verlengstuk naar het veld en wil zijn voormalig ploeggenoot daarom graag zijn contract laten verlengen. Volgens het Catalaanse medium gaat Busquets daarom alsnog met de club om de tafel.

Lange tijd leek Busquets te mikken op een vertrek uit Camp Nou. Door de ontwikkeling van het elftal heeft de veteraan echter een reden gevonden om een avontuur te laten schieten. Het clubicoon kreeg de afgelopen maanden al lucratieve aanbiedingen uit onder anderen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. Plots staat de deur voor een langer verblijf in Barcelona echter weer open.

Wat voor Xavi belangrijk is, is dat de club op de transfermarkt komende zomer mogelijk geen vervanger kan strikken. Vanwege de financiële wanordelijkheden dreigt namelijk een nieuwe straf voor Barça. Door Busquets te behouden, zou de club een zorg minder hebben. Het Barça-icoon speelde al 710 officiële wedstrijden voor de club en pakte liefst 33 prijzen.

Vrijdag strikte Barça Sergi Roberto al voor een langer verblijf. Roberto, ook een kind van de club, had eveneens een aflopend contract. De polyvalente Spanjaard verlengde echter zijn contract met een jaar.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.