Barça-voorzitter Laporta bevestigt onderhandelingen over Güler

Reacties

Joan Laporta heeft bevestigd dat Barcelona werk maakt van de komst van Arda Güler. De voorzitter liet zondag weten dat de gesprekken met Fenerbahçe gaande zijn.

Barça-voorzitter Laporta bevestigt onderhandelingen over Güler
© Pro Shots

De achttienjarige Güler beleefde in het afgelopen seizoen het jaar van zijn doorbraak en staat op de lijstjes bij vrijwel alle vermogende topclubs. Ook Ajax werd in buitenlandse media in verband gebracht met de jongeling. Naast Barcelona hebben verder ook Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal en Bayern München interesse.

Güler potentiële wereldtopper: 'Doet denken aan Özil en David Silva'

Barcelona lijkt de beste papieren te hebben. Volgens Mundo Deportivo vertrouwt iedereen binnen de Spaanse topclub op de komst van Güler, die een gelimiteerde afkoopsom van 17,5 miljoen euro in zijn contract heeft staan. Dat is voor Barcelona nog wel even een dingetje.

De Spaanse kampioen vindt Güler dit bedrag zeker waard, maar kampt zoals bekend met de nodige financiële problemen. Het voorstel van Barcelona is daarom om Güler te kopen en hem nog een jaar bij Fenerbahçe te stallen. De Catalanen willen de afkoopsom dan ook over twee jaar verspreiden.

Bij Fenerbahçe zien ze dit wel zitten: de Turkse topclub houdt Güler maar wat graag nog een jaar bij de club. Volgens het Turkse Hürriyet heeft de tiener zelf echter zijn zinnen gezet op een directe transfer. In de afgelopen dagen hoopt Barcelona dat alle betrokken partijen bij elkaar gebracht kunnen worden.

Laporta wilde over een eventuele constructie niets zeggen, maar bevestigde wel dat Barcelona bezig is met het aantrekken van Güler. 'Hij is een jonge speler uit Turkije en het klopt dat onze scouting hem al geruime tijd volgt', werd de voorzitter geciteerd. 'Alle belangrijke clubs uit Europa willen hem hebben en we zijn in gesprek met Fenerbahçe. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.