Barça-ster Fati had El Clásico ook voor Real Madrid kunnen spelen

Reacties

Als smaakmaker van Barcelona hoopt Ansu Fati zondagmiddag de hoge verwachtingen in Camp Nou waar te maken. Een glansrol in El Clásico zou passen bij zijn spectaculaire rentree na zware knieproblemen.

Barça-ster Fati had El Clásico ook voor Real Madrid kunnen spelen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Het ging voor Fati op 7 november van vorig jaar mis in de thuiswedstrijd tegen Real Betis. Hij liep een knieblessure op die meer en meer slepend werd. De achttienjarige linksbuiten onderging in totaal vier operaties en maakte na een lange revalidatieperiode onlangs op 26 september in de thuiswedstrijd tegen Levante zijn rentree. Het was niet voor het eerst dat Fati zo'n lange periode aan de kant had gestaan.

Toen Fati nog maar negen jaar oud was, werd zijn voetbalcarrière al langdurig in de pauzestand gezet door frustratie bij de clubleiding van Sevilla. De subtopper meende een nieuwe parel in handen te hebben, na de dribbelaar te hebben ontdekt tijdens een oefenwedstrijd met jonge talenten uit de regio. De strijd om Fati barstte niet veel later los.

Barcelona en Real Madrid probeerden de jonge aanvaller te overtuigen van hun plannen. De aanbieding die Real deed was naar verluidt financieel het aantrekkelijkst, terwijl bij Sevilla werd gedacht dat er al een akkoord was over een langer verblijf. Het was Barça dat het gevecht won dankzij de persoonlijke voorkeur van Fati, die na een jaar buitenspel te zijn gezet door Sevilla als tienjarige al instroomde in La Masía.

Lees op weg naar El Clásico meer over de wonderlijke ontwikkeling en rentree van Fati in het portret in de nieuwe VI en op VI PRO. Zonder vedetten als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar is het aan nieuwe steraanvallers om naar voren te treden. De hoop bij Barça is gevestigd op Fati.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.