Barça-reünie in de Verenigde Staten: ook Jordi Alba gaat naar Inter Miami

Reacties

Na Lionel Messi en Sergio Busquets wordt Jordi Alba de derde Barcelona-grootheid die voor Inter Miami gaat spelen. Jorge Mas, een van de eigenaren van de club uit de Major League Soccer, heeft dinsdag bevestigd dat de Spaanse vleugelverdediger is vastgelegd.

Barça-reünie in de Verenigde Staten: ook Jordi Alba gaat naar Inter Miami
© Pro Shots

Er werd al een tijdje gesproken over een overstap van Alba naar Inter Miami, maar er was nog niets officieels naar buiten gebracht. Dinsdag gaf Mas duidelijkheid. 'Hij heeft al getekend en komt snel naar ons toe', zei de Amerikaan tegen TyC Sports. Mas is samen met David Beckham een van de eigenaren van Inter Miami.

De 34-jarige Alba kon transfervrij worden binnengehaald, nadat hij afgelopen seizoen na elf seizoenen afscheid nam van Barcelona. Die club had hem in de zomer van 2012 overgenomen van Valencia. Alba was eerder ook opgeleid bij Barcelona, maar had een omweg nodig voor zijn doorbraak.

Alba speelde uiteindelijk 459 wedstrijden voor Barcelona en stond vaak op het veld met Busquets en Messi. Nu wordt het trio herenigd in de Verenigde Staten.

Messi trainde dinsdag voor het eerst mee bij Inter Miami. Hij zal aankomende vrijdag zijn debuut gaan maken, tegen het Mexicaanse CD Cruz Azul, in de Leagues Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.