Barça overstijgt elk sportteam met krankzinnige salarispost

Reacties

Nooit eerder in de historie heeft een sportteam zoveel geld aan salarissen uitgekeerd als Barcelona dat doet in 2018. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde selectiespeler van Barça zo'n twaalf miljoen euro aan salaris krijgt per jaar.

Barça overstijgt elk sportteam met krankzinnige salarispost

Via de Global Sports Salary Survey worden al negen jaar op rij de trends op het gebied van salarissen in de gaten gehouden, voor het eerst is er een sportteam dat de grens van tien miljoen pond passeert. De komende tegenstander van PSV in de Champions League heeft in 2018 enkele deals gesloten waardoor het salarishuis zo hoog is.

Zo verlengden spelers als Gerard Piqué, Sergi Roberto en Samuel Umtiti hun contract, in 2017 kreeg de verbintenis met sterspeler Lionel Messi een flinke upgrade. De Argentijn verdient jaarlijks zo'n 55 miljoen euro, exclusief bonussen. Messi haalt het gemiddelde van de selectie flink omhoog. Het onderzoek richt zich op de officiële 23-koppige A-selectie van Barcelona, zoals op de website van de club is weergegeven.

Met een salarispost van ruim negen miljoen volgt Real Madrid zijn aartsrivaal op gepaste afstand, De Koninklijke is na het vertrek van sterspeler Cristiano Ronaldo natuurlijk een stuk minder kwijt aan salarissen. De topvijf wordt gecompleteerd door teams uit de Amerikaanse basketbalcompetitie.

Team Sport Gemiddeld salaris per jaar
Barcelona Voetbal 11,8 miljoen
Real Madrid Voetbal 9,13 miljoen
Oklahoma City Thunder Basketbal 8,86 miljoen
Golden State Warriors Basketbal 8,83 miljoen
Washington Wizards Basketbal 8,58 miljoen

Opvallende stijger op de salarislijst is Juventus. Vorig jaar stond De Oude Dame nog op plek 32, mede door het aantrekken van grootverdiener Ronaldo staat de Italiaanse club dit jaar tiende op de lijst. De hoogste salarissen worden echter betaald in de Premier League, waar het gemiddelde het hoogste ligt.

Competitie Gemiddelde salaris per jaar
Premier League 3,38 miljoen
La Liga 2,49 miljoen
Serie A 1,72 miljoen
Bundesliga 1,59 miljoen
Ligue 1 1,12 miljoen
Jupiler Pro League 350 duizend
Eredivisie 277 duizend

Het volledige onderzoek is hier te bekijken. Nederlandse clubs zijn niet opgenomen in de algemene salarislijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.