Barça op het tandvlees richting landstitel: 'We mogen niet in slaap vallen'

Reacties

Het piept en kraakt bij Barcelona. De koploper van La Liga liet op bezoek bij Rayo Vallecano voor de derde keer in vier competitieduels punten liggen (2-1). Dat irriteert trainer Xavi Hernández mateloos.

Barça op het tandvlees richting landstitel: 'We mogen niet in slaap vallen'
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona speelde deze maand gelijk tegen Girona en Getafe en won vervolgens van Atlético Madrid. In Vallecas ging het vervolgens weer mis. In die reeks van vier wedstrijden kwam de lijstaanvoerder bovendien slechts twee keer tot scoren. Omdat beide concurrenten uit Madrid op afstand staan, komt de landstitel naar alle waarschijnlijkheid niet in gevaar. Dat wil niet zeggen dat er een vrolijke stemming heerst in Catalonië.

'Ik ben boos. Rayo toonde meer intensiteit en wij hebben hier niet laten zien dat we wilden winnen. Toen viel ook nog dat tweede doelpunt met die rebound van De Jong... Ik erger me aan deze nederlaag' zei Xavi in gesprek met de Spaanse media. De 43-jarige oefenmeester doelde op de tackle van De Jong, die met twee man in zijn rug de bal kreeg toegeworpen. De Nederlander reageerde snel, maar slaagde er niet in om de counter van Rayo onschadelijk te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft Barça een voorsprong van elf punten op naaste achtervolger Real Madrid. Geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het. Dat ziet Xavi anders. 'De boodschap is simpel. Er is nog een lange weg te gaan en er is nog niets gespeeld. Dat is het probleem. We moeten het verdienen om kampioen te worden. Vandaag verdienden we het niet om te winnen. Dat is jammer, want we hadden een goede kans om veertien punten los te komen. We mogen niet in slaap vallen.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.