'Barça maakt serieus werk van opmerkelijke terugkeer Neymar'

Reacties

De kans is aanzienlijk dat Neymar deze zomer na twee jaar terugkeert bij Barcelona. Volgens Globoesporte heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu al een goed gesprek gehad met de vader en zaakwaarnemer van de 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain.

'Barça maakt serieus werk van opmerkelijke terugkeer Neymar'

Het toonaangevende Braziliaanse medium schrijft dat beide partijen bereid zijn een punt te zetten (er lopen nog enkele rechtszaken tussen beide partijen) achter de pijnlijke manier waarop Neymar twee jaar terug vertrok uit Camp Nou. Barça stond destijds machteloos omdat de gelimiteerde afkoopsom van 222 miljoen euro die in het contract van de Braziliaan stond werd neergeteld.

Het bedrag waarvoor Neymar nu zou kunnen terugkeren naar Camp Nou ligt aanzienlijk lager. Barça zou al voor honderd miljoen euro zaken kunnen doen met PSG. Om de transfersom te drukken, zouden spelers als Ousmane Dembélé, Samuel Umiti en Ivan Rakitic in de deal worden betrokken. Ook Neymars landgenoot Philippe Coutinho wordt genoemd.

Al snel na het vertrek van Neymar naar Parijs staken er geruchten de kop op dat de Braziliaan zou willen terugkeren naar Barcelona, de club waar hij met Lionel Messi en Luis Suárez het gevreesde MSN-aanvalstrio vormde. De Braziliaan, die nog tot medio 2022 onder contract staat bij PSG, zou toch niet helemaal gelukkig zijn in de Franse hoofdstad.

Afgaande op enkele gepeperde uitspraken van voorzitter Nasser El Khelaïfi concludeerden verschillende media dat er ook voor PSG nu valt te praten over een vertrek van de vedette, die afgelopen seizoen enkele keren negatief in het nieuws kwam. In Barcelona zou Neymar met name bij de spelersgroep nog altijd goed liggen, in tegenstelling tot Antoine Griezmann.

Griezmann leek lange tijd hard op weg speler van Barcelona te worden, maar voorzitter Bartomeu ontkende stellig dat de Franse aanvaller al een contract heeft ondertekend in Camp Nou. Mogelijk wordt de 28-jarige linkspoot, die al heeft aangekondigd te vertrekken bij Atlético Madrid, nu de vervanger van Neymar in Parijs. Het belooft nog een roerige transferzomer te worden. 

'Logisch dat serieuze Tuchel klaar is met het gedoe rondom Neymar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.