Barça komt voor de verandering eens met positief financieel nieuws

Reacties

Barcelona heeft weer eens iets positiefs te melden over de financiële huishouding. De club heeft een naar omstandigheden positieve kredietbeoordeling ontvangen van het nieuwe project van de beleidsbepalers. Het is voor Barça het bewijs dat het de goede richting opgaat met de club.

Barça komt voor de verandering eens met positief financieel nieuws
© Pro Shots

De financiële problemen van Barcelona zijn lang en breed uitgemeten, mede door de contractstatus van Lionel Messi. De superster is al bijna een maand transfervrij, omdat het Barça financieel niet lukt om de details rond te krijgen. In de tussentijd ziet trainer Ronald Koeman speler na speler vertrekken in een grote schoonmaak van de directie.

Woensdagavond meldde Barcelona heugelijk nieuws, want de Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch heeft een beoordeling van BBB- (negatief) geplakt op het huidige financiële project van Barcelona. Om het in perspectief te plaatsen: op de kredietschaal komt Barcelona dan ergens halverwege uit. AAA is de hoogste kredietbeoordeling die Fitch uitdeelt, D is de 22ste en laagste beoordeling. BBB- staat op de tiende plek van de lijst. Volgens Spaanse media is dit nieuws belangrijk richting het aantrekken van potentiële investeerders.

'Met deze rating van BBB- waardeert Fitch het financiële project van de club positief, het project moet wel belangrijke aanpassingen ondergaan om balans te krijgen in de boeken', schrijft Barcelona op de website. 'Het door Fitch getoonde vertrouwen stelt de club in staat om met optimisme naar de toekomst te kijken nu de organisatie zich aanpast aan het financiële en strategische plan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.