Barça en Real zaten Scholes dwars, zalmroze valt niet in smaak bij Spurs

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Barça en Real zaten Scholes dwars, zalmroze valt niet in smaak bij Spurs
© Pro Shots

'We waren wat ongelukkig. In een ander tijdperk zouden we vier, vijf of zes keer de Europese hoofdprijs hebben gewonnen.' 
Paul Scholes denkt dat hij met Manchester United minder successen in Europa heeft geboekt omdat ze te maken hadden met de ongekende grootheden als Barcelona ('Gewoon niet normaal') en Real Madrid ('Belachelijk goed team). (A Goal In One Podcast)

• Tottenham Hotspur maakte maandag na de nodige speculaties een einde aan de onzekerheid over de kleur van het nieuwe trainingstenue. Komend seizoen ziet manager José Mourinho zijn spelers in het zalmroze op het trainingsveld. Gezien de reacties op social media valt die kleur niet echt in de smaak bij de Spurs-fans. 'Cool. Alleen niet in die kleur', was een van de vriendelijke reacties.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Het was zondag niet de dag voor Neven Subotic, die de laatste weken sowieso niet echt lekker voor de dag komt. De ervaren verdediger was met Union Berlin kansloos van Borussia Mönchengladbach (1-4) en moest na 45 minuten al inrukken. 'Bij hem ziet het eruit of hij gisteren is teruggekeerd van vakantie', was te lezen op Twitter. Maar het was niet zomaar iemand die deze boodschap de wereld in had geslingerd. Het was Lukasz Gikiewicz, de tweelingbroer van Union-doelman Rafal Gikiewicz.

• Vóór de coronabreak was Leon Goretzka niet echt de meest gespierde speler bij Bayern München. Bij de hervatting van de Bundesliga had de international duidelijk aan kracht gewonnen. En die metamorfose bleef niet onopgemerkt bij de volgers en ook niet bij de afdeling social media van de Duitse grootmacht: HULKretzka.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben het niet over een kind meer, Mario is bijna dertig.'
• Brescia-voorzitter Massimo Cellino herhaalt nog maar eens dat het een fout is geweest om Mario Balotelli aan te trekken. 'Ik heb gegokt en verloren. Ik dacht dat alle voorwaarden aanwezig waren. Maar Mario bepaalt zijn eigen regels. Je vertelt hem het een en hij doet het ander.' De Italiaanse aanvaller ontkent zelf dat hij weigert te trainen, maar Cellino heeft een andere mening. 'Ik hoop dat ik niet op het punt kom dat ik zijn contract moet ontbinden, ik hoop dat hij me er niet toe dwingt.' (Corriere della Sera)

'Er zijn mensen die hem vergelijken met Moise Kean, een jongen die opstandig en onhandelbaar overkomt, maar hij is echt anders dan Mario.'
• Over Balotelli gesproken. Voormalig Juventus-aanvaller Moise Kean, tegenwoordig actief voor Everton, wordt al met hem vergeleken wegens zijn gebrek aan discipline. Onterecht, aldus Giorgio Chiellini. 'Natuurlijk is hij in de jeugd van Juventus vaak gestraft, maar toen hij in het eerste elftal speelde was hij altijd erg respectvol naar de groep. Soms hoort hij de wekker niet en komt hij te laat, maar dat is gedrag dat zonder problemen kan worden veranderd.' (Io Giorgio)

'Hij is geen nieuwe speler voor Milan, hij is een wereldster en een erg ervaren speler.'
Hakan Calhanoglu geeft hoog op van Zlatan Ibrahimovic die sinds zijn terugkeer bij AC Milan veel indruk heeft gemaakt. 'Hij is onze ster. Hij heeft in alle opzichten veel bijgedragen, met zijn ambitie en zijn mentaliteit. Hij helpt iedereen heel erg op het veld. Aan de buitenkant ziet iedereen vooral zijn ego, maar dat is er helemaal niet. Hij is erg benaderbaar, sympathiek en maakt meteen grapjes. Het is heel plezierig om tijd met hem door te brengen. (beIN Sports)

Hellas Verona gaat back to the future met een nieuw clublogo. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Alan Shearer zou Kylian Mbappé dolgraag in de Premier League aan het werk willen zien. 'Met zijn kwaliteiten, zelfvertrouwen en doelpunten zou hij een enorme plus zijn voor de competitie', laat de analyticus van de BBC weten aan Canal+. Welke club ideaal zou zijn voor de 21-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain? 'Dat kan er maar één zijn, Newcastle United natuurlijk', grapt de oud-speler en fan van The Magpies. Als de Saoedische overname doorgaat heeft Newcastle United in elk geval het geld om Mbappé in te lijven.

Newcastle United: de nieuwe rijkste club ter wereld?

'Hij laat vaak van zich horen en is ook erg zelfverzekerd. Maar hij is niet iemand die alleen een grote mond heeft en zelf niets levert.'
• Uli Hoeness is onder de indruk van de persoonlijkheid van Joshua Kimmich, die de laatste weken in topvorm is bij Bayern München. (ZDF)

Alessandro Costacurta mengt zich in het Messi-Maradona-debat. Wie van de twee is beter? 'Ik heb de mazzel gehad dat ik zowel tegen Lionel Messi als tegen Diego Maradona heb gespeeld', vertelt de oud-speler van AC Milan aan Sky Sport Italia. 'De tijden zijn lastig met elkaar te vergelijken. Nu mag er bijvoorbeeld veel minder. Maradona mocht 66 keer worden aangepakt voordat de verdediger werd bestraft. Toch denk ik dat Messi iets briljanter is.'

• Op deze tweede pinksterdag noteren we de volgende jarigen: Javier Chicharito Hernández (32), Abel Balbo (54) en Joris van Overeem (26). Senol Günës, die Turkije in 2002 naar brons gidste op het WK, is 68 jaar oud geworden.

• Verder is het 58 jaar geleden dat Roda JC werd opgericht na een fusie tussen Roda Sport en Rapid JC. De tweede plaats in het seizoen 1994/95 geldt als een van de hoogtepunten in de clubhistorie.

• De tijdmachine nog niet zat? Vooruit dan maar: het is deze maandag exact één jaar geleden dat Liverpool ten koste van Tottenham Hotspur beslag legde op de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.