Barça-banneling begrijpt niets van harteloos afscheid

Reacties

Matheus Fernandes heeft geen begrip voor het handelen van Barcelona. De 23-jarige Braziliaan werd op een botte manier aan de kant geschoven en is nu transfervrij teruggekeerd naar zijn oude club Palmeiras.

Barça-banneling begrijpt niets van harteloos afscheid
© Pro Shots

Fernandes kwam vorig jaar nog voor een transfersom van zeven miljoen euro naar Camp Nou. In La Liga deed Ronald Koeman geen enkele keer een beroep op hem, in de Champions League gunde de coach de middenvelder alleen tegen Dinamo Kiev een invalbeurt van zeventien minuten. Eind juni werd duidelijk dat het contract van Fernandes was ontbonden, als onderdeel van een enorme en noodgedwongen bezuinigingsoperatie.

Bij het Braziliaanse Globo Esporte vertelt de Barcelona-middenvelder over de merkwaardige manier waarop hem duidelijk werd gemaakt dat hij moest vertrekken. 'Ik was thuis en stond op het punt om op pad te gaan met mijn vrouw toen ik een berichtje kreeg vanuit de club waarin werd gevraagd of ik nog hetzelfde mailadres had', begint Fernandes zijn verhaal.

'Ik bevestigde dat en kreeg toen het bericht. Ik begreep de boodschap eerst niet en nam contact op met mijn manager en advocaat. Zij zeiden dat mijn contract was ontbonden. Er verstreek wat tijd en toen kwam het nieuws naar buiten. Er was geen gesprek, niets. Ze hebben niet eens gebeld om hallo en vaarwel te zeggen', aldus de Braziliaan.

Fernandes voelt zich niet gewaardeerd door de Catalanen. Dat gevoel ontstond al kort na zijn komst: 'Ik was een Barcelona-speler en wilde ook zo behandeld worden. Andere aankopen werden gepresenteerd, maar ik niet. Daar was ik boos over.' Fernandes was ook woedend over het gebrek aan kansen onder Koeman en haalde hard uit naar de coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.