Barça laat geen spaan heel van onthutsend zwak Bayern

Barcelona toonde zich superieur tegen Bayern München. De Spanjaarden leidden halverwege het eerste kwartfinaleduel van de Champions League al met 4-0. Dat die score ook de eindstand was, kwam doordat Barcelona in de tweede helft het tempo liet zakken.

Vanaf de eerste minuut waren de rollen verdeeld in Nou Camp. Barcelona viel aan en het gehavende Bayern moest achteruit. De Duitsers misten de verdedigers Daniel Van Buyten, Lucio en Philipp Lahm en dat bleek te veel van het goede. De gelegenheidsdefensie van Bayern liet zich keer op keer kloppen door de steekballen van Barcelona.

Coach Jürgen Klinsmann had doelman Michael Rensing op de bank gezet, maar ook voor diens vervanger Hans-Jörg Butt was er geen houden aan. Na negen minuten was de ervaren keeper voor de eerste keer geklopt. Samuel Eto'o legde af op Lionel Messi, die de bal koel in de hoek schoof: 1-0. Vier minuten later waren de rollen omgekeerd en rondde Eto’o op aangeven van Messi af door de benen van Butt: 2-0.

Ondanks deze snelle voorsprong wond Barcelona-trainer Josep Guardiola zich geweldig op nadat Messi een gele kaart had gekregen voor een schwalbe. De Spaanse coach werd door scheidsrechter Howard Webb naar de tribune gestuurd. Vanaf die positie zag hij dat zijn team het tempo hoog hield en Bayern helemaal kapot speelde.

Thierry Henry leidde met een demarrage de 3-0 van Messi in. De Franse aanvaller tekende zelf voor 4-0 nadat hij de bal via Mark van Bommel voor zijn voeten had gekregen. Net als zijn ploeggenoten had Van Bommel niets in te brengen tegen het ontketende Barcelona.

Na rust nam de thuisclub gas terug, maar Barcelona bleef veruit de betere ploeg. Het verschil was dat Bayern München er in de tweede helft wel in slaagde doelpunten te voorkomen. Meer zat er ook niet in voor het onthustsend zwakke Duitse team, dat nauwelijks van de eigen helft afkwam.

De superioriteit van Barcelona bleek ook nog eens in de laatste minuut van de wedstrijd. Rafael Márquez incasseerde met opzet een gele kaart zodat hij is geschorst voor de return in München. Zo kan de Mexicaan in de halve finale weer met een schone lei beginnen.