Bannis voorkomt nederlaag Feyenoord in eerste wedstrijd Slot

Feyenoord heeft bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld tegen AA Gent: 1-1. Trainer Arne Slot zag zijn nieuwe ploeg wat stroperig starten en pas na een Belgische openingstreffer toeslaan.

Slot stuurde in de eerste helft voornamelijk basisklanten van vorig seizoen het veld in. Onder anderen Justin Bijlow, Marcos Senesi, Leroy Fer, Jens Toornstra en Bryan Linssen startten. Guus Til, Francesco Antonucci en Wouter Burger mochten zich laten zien, maar zowel Feyenoord als Gent kwam in de eerste helft langzaam op gang. Het aantal kansen was op één hand te tellen. Een doelpunt van Linssen ging vanwege buitenspel niet door. De hand van Slot was wel enigszins zichtbaar in het hoge drukzetten.

In de tweede helft was het de beurt aan de 'reserves', al kregen Mark Diemers en Ridgeciano Haps ook minuten. De van verhuur teruggekeerde Marouan Azarkan, Naoufal Bannis en Ramon Hendriks stonden nu in het veld. Zij incasseerden al vroeg een goal. Feyenoord verspeelde knullig de bal en Tarik Tissoudali, die in het verleden speelde voor onder andere Telstar en De Graafschap, opende de score.

Het antwoord van Feyenoord liet niet lang op zich wachten. Haps probeerde het al met een schot van afstand, maar zijn inzet werd geblokt. Even later was het alsnog raak. Achraf El Bouchataoui, die bij de 0-1 in de fout ging, waagde een poging van afstand. De bal bleef vervolgens hangen, waarna Bannis van dichtbij de 1-1 binnenschoot.

Bannis werd afgelopen seizoen in de tweede seizoenshelft verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij in zeventien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie direct betrokken was bij acht doelpunten. De aanvaller maakte tegen Gent een gretige indruk en creëerde na zijn goal nog een aantal kansen. De winnende treffer zat er niet in. Feyenoord oefent over een week opnieuw op Varkenoord. Dan is AEK Athene de tegenstander.

Opstelling eerste helft: Bijlow; Hall (31. Owusu), Fer, Senesi, Malacia; Toornstra, Burger, Til; Antonucci, Linssen, Sinisterra.

Opstelling tweede helft: Remie; Valk, Skogen, Hendriks, Haps; El Bouchataoui, Diemers, Hartjes; Azarkan, Vente (78. Milambo), Bannis.