Balotelli direct belangrijk bij terugkeer Olympique Nice

Mede dankzij de teruggekeerde Mario Balotelli heeft Olympique Nice geen fout gemaakt. De koploper in de Ligue 1 won in eigen huis eenvoudig van Nantes: 4-1. Balotelli tekende voor de 2-0.

De Italiaanse spits kampte de afgelopen weken met een lichte hamstringblessure. Nu was hij weer fit en bewees direct zijn waarde. Na 27 minuten rondde hij af en zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Voor de 26-jarige Balotelli was het zijn zesde competitietreffer in vijf wedstrijden. Een kwartier voor tijd mocht hij gaan uitrusten in de dug-out. Het stond toen al 4-1.

In de tiende minuut had Wylan Cyprien de score geopend. Nice had veel meer balbezit, maar vergat het duel al voor rust te beslissen. In de tweede helft kreeg de lijstaanvoerder snel een tegentreffer te slikken. Na twee minuten zorgde de Argentijn Emiliano Sala voor de aansluitingstreffer. Dankzij treffers van Alessane Pléa na een uur en opnieuw Cyprien na 65 minuten besliste Nice het duel alsnog.

Door de zege loopt de ploeg van trainer Lucien Favre twee punten uit op nummer twee AS Monaco. Die ploeg kwam zaterdag niet verder dan 1-1 op bezoek bij Saint-Étienne. Na elf wedstrijden heeft Olympique Nice 29 punten. AS Monaco staat op 23 punten, evenveel als nummer drie Paris Saint-Germain. Nantes is de nummer vijftien en heeft elf punten uit elf wedstrijden.