Balende Heitinga raakt niet in de war van fluitconcert

Reacties

Een gebrek aan precisie voor het vijandelijke doel heeft Ajax opgebroken. Dat is de conclusie van John Heitinga na wéér een teleurstellend resultaat in een topper. De trainer hoorde het gefluit tijdens en na de wedstrijd tegen AZ ook.

Balende Heitinga raakt niet in de war van fluitconcert
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

'Je hebt de kansen gekregen, maar je benut ze niet', luidde de eerste conclusie van Heitinga voor de camera van ESPN. Hij zag vervolgens de beelden van de misser van Brian Brobbey, die vlak voor rust naliet om op aangeven van Davy Klaassen de score te openen. 'Dan zijn er kansen die bijna niet te missen zijn. Die moeten er dan in. Dat is ook een stukje focus en precisie denk ik. Deze bal moet er gewoon in', zei de oud-verdediger.

Heitinga baalde van het resultaat, maar was wel te spreken over de strijdbaarheid die hij had gezien. 'De jongens zijn vol gegaan. Ze proberen het maximale. Dat zie je vanaf het begin. De strijd is er', aldus Heitinga, die ook merkte dat zijn team niet kon voldoen aan de verwachtingen van het publiek. De onvrede op de tribunes kwam halverwege en aan het einde tot uiting in fel gefluit. Heitinga: 'Ik heb hier zelf ook gespeeld en ik ben ook weleens met een fluitconcert van het veld gegaan terwijl we voor stonden. De druk is er altijd. Wij willen de mensen ook vermaken.'

Na de remise tegen AZ heeft Ajax de titelstrijd definitief verloren. Koploper Feyenoord kan niet meer worden ingehaald door de uittredend kampioen, die in de strijd om de tweede plek met nog drie wedstrijden te gaan een achterstand van vijf punten heeft op PSV. De stand is ronduit pijnlijk voor Ajax, dat nog onder druk staat van AZ (marge van twee punten) in het gevecht om de derde plek en dus een Europa League-ticket. 'Ik denk dat het wel weergeeft wat voor seizoen dit is. Het is geen seizoen zoals we die de afgelopen jaren hebben gehad en we moeten heel hard werken om te zorgen dat het beter gaat. Ik ben er om te helpen. Ik zal elke dag heel hard werken voor de club om het maximale uit de groep te halen', sloot Heitinga af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.