Verbazing om missers Brobbey: 'Het is echt ongelofelijk'

Reacties

Kenneth Perez en Marciano Vink hebben met verbazing gekeken naar het afwerken door Brian Brobbey in de eerste helft van het duel tussen Ajax en AZ. Puur technisch ging er flink wat mis bij de aanvaller, constateerden zij.

Verbazing om missers Brobbey: 'Het is echt ongelofelijk'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
AZ
AZ

De 21-jarige spits van de Amsterdammers hielp verschillende kansen om zeep. Het dieptepunt in dat opzicht was het te slappe inschieten na een slim tikje van Davy Klaassen. Bij het zien van de herhaling van dat moment viel Kenneth Perez wat op.

'Weet je wat wel echt opvallend is bij Brobbey: hoe vaak hij valt na het afwerken. Hij valt altijd nadat hij geschoten heeft. Nu hij valt hij weer. Dat betekent dat je geen balans hebt bij het afwerken. Het is echt ongelofelijk. Je kunt niet zo vaak vallen. Dan werk je niet goed genoeg af', aldus de analist bij ESPN, die daarmee inhaakte op een constatering die in onze podcast Scorebordjournalistiek al werd gedaan.

Vanaf minuut 22.10 gaat het over Brobbey, die voor de wedstrijd Ajax - AZ bij zeven van zijn tien laatste schoten ten val was gekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Vink miste Brobbey ook overzicht in het strafschopgebied: 'Het is belangrijk dat je kijkt in het zestienmetergebied. Je ziet in een van de slow motions ook dat hij alleen maar naar de bal kijkt. Brobbey had het verschil moeten maken. Er waren voor Ajax een aantal heel grote kansen, maar het straalt niet.' Perez vond het lage tempo bij Ajax schrijnend. 'Het is bijna knap dat ze nog tot kansen komen met de snelheid waar ze mee spelen. Walking football is er niks bij', aldus de oud-speler van zowel Ajax als AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.