Balen van afscheid Hazard: 'Hij miste de onblusbare ambitie'

Reacties

Het relatief vroege afscheid van Eden Hazard (32) doet pijn in België, ook bij commentator Peter Vandenbempt. De gerenommeerde journalist die de dribbelaar talloze keren zag spelen, maakt de balans op nu Hazard een punt achter zijn carrière heeft gezet.

Balen van afscheid Hazard: 'Hij miste de onblusbare ambitie'
© Pro Shots

'Doodzonde', dat is het woord dat bij Vandenbempt te binnen schiet, laat hij weten via Sporza. 'We kunnen eigenlijk zeggen dat Hazard sinds zijn blessures bij Real Madrid geen voetballer meer is. En dat hij nadien geen nieuwe uitdaging meer aannam, is pijnlijk. Hij had nog een paar goede jaren kunnen hebben in een topcompetitie', constateert de commentator.

Volgens Vandenbempt is de 126-voudig international misschien wel de allerbeste Belgische speler ooit. 'Op zijn piek was hij geweldig, onweerstaanbaar, met een fantastische dribbel en een bovenmatige techniek. Dankzij die kwaliteiten was Hazard jarenlang een toonaangevende speler in topcompetities.'

Toch heeft de voormalige sterspeler van Lille en Chelsea volgens Vandenbempt nooit echt kunnen tippen aan generatiegenoten Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Dat zit hem vooral in de drive, meent hij. 'In tegenstelling tot hen had Hazard niet de onblusbare ambitie om een decennium lang opofferingen te doen. Hij was nu eenmaal wie hij was. Altijd een beetje een kwajongen zonder stress die ontwapenend grappig kon zijn. Dat was zijn persoonlijkheid. Misschien was Hazard te soft om een lange periode bij de allerbeste spelers van de wereld te horen', luidt de conclusie.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.