Bale staat op en bezorgt Real een goede competitiestart

Real Madrid is het seizoen begonnen met een 2-0 overwinning op Getafe. De Spaanse grootmacht was in eigen huis oppermachtig en liet na de score hoger op te laten lopen.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Getafe
Getafe

Na negen seizoenen lang te hebben kunnen rekenen op doelpuntenmachine Cristiano Ronaldo, begon Real het nieuwe seizoen in La Liga zonder de Portugese superster. Julen Lopetegui, de opvolger van Zinedine Zidane, koos voor Marco Asensio als vervanger van Ronaldo. Hij vormde de voorhoede met Karim Benzema en Gareth Bale, de man van wie nu grootse dingen verwacht worden.

Bale voldeed aan de verwachtingen. Al vroeg in de wedstrijd dwong hij doelman David Soria met een schot van afstand tot een knappe redding. In de vijftiende minuut was de Welshman wederom dichtbij, dit keer kopte hij stijlvol op de lat na een scherpe voorzet van Marcelo. Real Madrid, waar Luka Modric en Thibaut Courtois enigszins verrassend op de bank begonnen, was oppermachtig.

De overmacht op het veld leidde in de twintigste minuut tot de openingstreffer. Soria kwam ver zijn doel uit om een voorzet weg te boksen. De keeper kreeg zijn vuist ook tegen de bal, maar Dani Carvajal stond klaar om met veel gevoel over de doelman heen raak te koppen: 1-0. Nog voor rust werd een doelpunt van Sergio Ramos afgekeurd vanwege een overtreding van de verdediger.

Ook in de tweede helft kon Getafe geen vuist maken. De 2-0 in de 51ste minuut was niets meer dan een logisch gevolg van de verhoudingen op het veld. Djené Dakonam verspeelde de bal zomaar aan Asensio, wiens voorzet door Bale tegen de touwen werd geschoten. Zo scoorde Bale voor het vierde jaar op rij in het openingsduel van Real in La Liga. Drie minuten later leek Asensio zelf voor de 3-0 te zorgen, maar zijn fraaie knal van afstand belandde tegen de paal.

Real Madrid speelde het restant van de wedstrijd professioneel uit. Getafe kreeg nog wel twee kansjes, maar de overwinning van de Champions League-winnaar kwam geen moment in gevaar.

VI stond voor aanvang van het duel uitgebreid stil bij 'het nieuwe Real'.