Bakker verlaat PSG: interessante Nederlandse strijd wacht bij Leverkusen

Reacties

Mitchel Bakker heeft zijn overstap naar Bayer Leverkusen afgerond. De 21-jarige verdediger verlaat Paris Saint-Germain na twee seizoenen en heeft in Duitsland zijn krabbel onder een vierjarig contract gezet.

Bakker verlaat PSG: interessante Nederlandse strijd wacht bij Leverkusen
© Pro Shots

Bakker doorliep de Ajax-opleiding en koos twee jaar geleden voor een transfervrije overstap naar PSG. Bij de Franse topclub dwong hij knap kansen af in het eerste elftal, maar onder trainer Mauricio Pochettino veranderde vorig seizoen zijn perspectief. De Nederlandse jeugdinternational kreeg in de tweede seizoenshelft minder speeltijd.

Bij Bayer Leverkusen hoopt Bakker wel uit te kunnen groeien tot basisspeler, om zo in de Bundesliga de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten. 'Het totaalpakket dat Leverkusen bood, overtuigde me. De clubleiding heeft er veel aan gedaan om me te halen en de gesprekken waren goed', aldus de linksback. Sportief directeur Simon Rolfes zegt: 'Mitchel was een belangrijke speler bij PSG, zeker onder Thomas Tuchel, en met hem komt er meer kwaliteit in onze selectie. We weten zeker dat hij op de rand van een succesvolle toekomst staat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bakker wordt na Daley Sinkgraven, Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah de vierde Nederlander in de selectie van de Duitse subtopper. Saillant is dat hij bij de oude club van trainer Peter Bosz ook direct de grote concurrent wordt van Sinkgraven. Wendell is de andere linksback in de selectie van coach Gerardo Seoane. Leverkusen heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en liep Champions League-voetbal mis door als zesde te eindigen in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.