Bakker bij zijn Atalanta-debuut direct trefzeker

Reacties

Atalanta Bergamo heeft in zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding de dubbele cijfers gehaald. Tegen een team met spelers uit de gemeente Clusone, dat in de provincie Bergamo ligt, werd het 10-1. Nieuwkomer Mitchel Bakker nam een van de tien goals voor zijn rekening.

Bakker bij zijn Atalanta-debuut direct trefzeker
© Atalanta Bergamo

Atalanta nam Bakker vorige week over van Bayer Leverkusen, waar hij in de afgelopen twee jaar had gespeeld. De linksback werd na Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners de vierde Nederlander in de selectie van Gian Piero Gasperini. Koopmeiners en De Roon begonnen zondag op de bank; Hateboer is nog herstellende van een zware blessure en ontbrak bij de selectie.

Tegen Rappresentativa Città di Clusone nam Bakker de 3-0 voor zijn rekening. De linksback, die bij zijn nieuwe club het shirt met rugnummer 4 heeft gekregen, scoorde in de negentiende minuut. Even daarvoor had een andere nieuwkomer, middenvelder Michel Adopo die is overgekomen van Torino, ook al zijn eerste doelpunt in dienst van Atalanta gemaakt.

3-0 was tevens de ruststand. Voor de tweede helft kwamen er elf nieuwe spelers binnen de lijnen bij Atalanta, onder wie De Roon en Koopmeiners. Laatstgenoemde was de aangever bij de 4-0 van Joakim Maehle en pikte vervolgens zelf ook nog een doelpuntje mee (5-0). Bij een tussenstand van 8-0 slaagden de goedwillende amateurs erin om de eer te redden (8-1), waarna Atalanta nog twee keer scoorde. Ademola Lookman maakte twee goals voor de blauw-zwarten.

Het nieuwe seizoen in de Serie A begint over ruim een maand voor Atalanta. De ploeg van Gasperini opent op 20 augustus met een uitwedstrijd tegen Sassuolo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.