Bakkali kiest niet voor het geld, fraaie lob velt Dijkhuizen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bakkali kiest niet voor het geld, fraaie lob velt Dijkhuizen

'Pep Guardiola heeft bij Bayern München een selectie van haast ongeëvenaarde kwaliteit, maar dat betekent niet dat de titel al vergeven is. Ook andere teams, zoals VfL Wolfsburg, hebben het potentieel om kampioen te worden.'
• De Duitse bondscoach Joachim Löw is onder de indruk van de spelersgroep van Bayern München, maar benadrukt dat het seizoen toch spannend gaat worden. 'Naast de Premier League en de Primera División is de Bundesliga de sterkste competitie ter wereld.' (Site DFB)

'Wanneer iemand voor Stoke City kiest, wordt hij slecht geadviseerd.'
Stefan Effenberg kan niet begrijpen dat Xherdan Shaqiri Stoke City heeft verkozen boven Schalke 04. Hoewel de Engelse middenmoter de laatste seizoenen onder Mark Hughes verzorgd voetbal speelt, hebben ze nog steeds het imago van een rugbyclub. (Focus)

• Het Brentford van manager Marinus Dijkhuizen werd in de strijd om de League Cup met 4-0 afgedroogd door Oxford United, dat twee niveaus lager speelt. Het zat de Nederlandse trainer ook niet mee, want Oxford schoot uit alle hoeken en standen raak. Hoogtepunt was deze heerlijke lob van Kemar Roofe.

'David de Gea moet zich professioneel opstellen en een voorbeeld nemen aan Cristiano Ronaldo. Die speelde fantastisch in zijn laatste seizoen voor Manchester United.'
• Voormalig Manchester United-speler Bryan Robson geeft zijn mening over de situatie van doelman David de Gea, die mogelijk naar Real Madrid vertrekt. Robson vindt dat De Gea zich gewoon op United moet focussen als een transfer uitblijft. In onderstaand filmpje spreekt de Engelsman ook over Memphis Depay: 'Hij is jong, dus hij heeft tijd nodig.'

'Als ik voor het geld had gekozen, dan speelde ik nu in Oekraïne.'
• Bij PSV kreeg Zakaria Bakkali het stempel opgeplakt dat hij een  geldwolf was, omdat hij zijn contract in Eindhoven niet wilde verlengen. Deze zomer koos de Belgische vleugelaanvaller voor een lucratief avontuur bij Valencia, maar dat had volgens hem niets met geld te maken. 'Ik heb voor deze club gekozen vanwege het verhaal van de directie en de manier waarop deze club met jonge spelers werkt.' (Super Deporte)

• Feyenoord-icoon Gerard Meijer is tachtig jaar geworden. Reden voor een felicitatie van de Rotterdamse club.

• Over ervaren spelers wordt vaak gezegd dat ze belangrijk zijn in de kleedkamer, maar wat dat concreet inhoudt, is vaak niet duidelijk. Bij de 33-jarige Mikael Dorsin van Rosenborg BK ligt dat anders. De Zweedse mandekker blijkt namelijk een leidersrol te pakken bij het feesten na afloop.

• Het wonderschone hakje van doelman Martin Hansen waarmee hij ADO Den Haag in extremis de 2-2 bezorgde tegen PSV gaat de hele wereld over. De Deense goalie zelf stak zijn trots niet onder stoelen, banken of wat voor ander attribuut dan ook en onder zijn alias @martinhansen90 Twitterde – maar vooral: retweette – hij er na afloop van de wedstrijd lustig op los.

• Cynici zouden zelfs kunnen zeggen dat Hansen na dinsdagavond ietwat naast zijn schoenen liep. Niet gek dat de doelman dacht dat deze vrachtlading aan voetbalschoenen daarom voor hem was besteld. Met zoveel keus zou het zonde zijn om ernaast te lopen.   

Voor in de agenda: op 28 augustus nemen grootheden als Figo en Gary Lineker het op tegen Iraanse spelers in het Azadi Stadium in Teheran. Het duel is gepland in de schaduw van de nucleaire deal met het Westen, melden verschillende Iraanse media. Naast Figo en Lineker zullen ook spelers als Fabio Cannavaro en Roberto Carlos op komen draven voor deze veredelde benefietwedstrijd.

'Ik weet dat hij in het verleden problemen heeft gehad met Brazilianen, maar het heeft geen zin om te roepen dat hij niet van Brazilië houdt. Ik weet dat hij mij niet mocht, maar ik weet niet of dat kwam doordat ik Braziliaans was.'
Rafael is verlost van Louis van Gaal, en vice versa. De Braziliaanse vleugelverdediger van Manchester United kwam een vierjarig contract overeen met Olympique Lyon, maar vertrekt figuurlijk gezien niet lekker door de voordeur. Zo sneerde Van Gaal laatst, doelend op Rafael, dat een rechtsback 'natuurlijk wel moet kunnen verdedigen'. Volgens de Nederlandse manager ontbeerde Rafael die kwaliteit, en mocht hij daardoor vertrekken. (Globo Esporte)

• Hij kwam, zag, scoorde en lag. Seattle Sounders-spits Chad Barrett beleefde een droomstart in het competitieduel met LA Galaxy door binnen de minuut raak te schieten. Hij lazerde echter al gauw van zijn roze wolk toen hij dat doelpunt wilde vieren. Het schoot Barrett in zijn hamstring en de aanvaller moest naar de kant. Bovendien zou zijn ploeg de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 verliezen.

Eric Aparicio bezorgde het Argentijnse San Martín de San Juan een punt tegen CA Lanús, en hoe. Ook wel lekker voor de 25-jarige middenvelder, die zich met dit schot tot gouden wissel toonde: hij kon ook na het juichen gewoon doorspelen.

• West Ham United was in de markt voor de clubloze Joey Barton, het straatschoffie van de Engelse Premier League. De 32-jarige middenvelder, die vooral via zijn Twitter-account nogal eens voor wat reuring en controverse zorgt, zag zijn transfer naar The Hammers echter afketsen. Een groot deel van de fanschare zou namelijk tegen zijn komst zijn. In een videoboodschap had Barton echter een goed woordje over voor de West Ham-supporters die hem positieve en aardige berichtjes stuurden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.