Bakircioglu deelt memorabele anekdote over tijd met 'speciale' Rutten

Reacties

Kennedy Bakircioglu is Fred Rutten dankbaar voor zijn goede tijd bij FC Twente. Terugkijkend op zijn jaren in Enschede geeft de Zweed aan veel vertrouwen te hebben gekregen van zijn toenmalige trainer.

Bakircioglu deelt memorabele anekdote over tijd met 'speciale' Rutten
© Pro Shots

Bakircioglu speelde tussen 2005 en 2007 bij FC Twente, waar hij een goede indruk achterliet. In twee jaar tijd kwam Kennedy tot 23 Eredivisie-doelpunten en 16 assists. Bij FC Twente speelde de aanvallende middenvelder eerst onder Rini Coolen, daarna was Rutten een jaar zijn trainer.

In het elftal van Coolen veroverde Bakircioglu al snel een basisplaats, al was zijn start lastig. 'Hij had zijn elftal al staan, met Karim El Ahmadi op mijn favoriete positie. Toen hij geblesseerd uitviel, kwam ik erin. Daarna ging ik de basis niet meer uit.'

Onder Rutten bloeide Kennedy verder op. De Zweed heeft dan ook lovende woorden voor zijn trainer en haalt een speciale anekdote op: 'Fred gaf me veel vertrouwen. Ik herinner me een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het veld was drijfnat van de regen en Fred zei toen: “Ik wil dat iedereen op pinnen gaat spelen, want ik wil geen glijpartijen zien. Wie dat niet wil, blijft op de bank.” Ik antwoordde: “Ik kan echt niet op pinnen spelen, trainer. Ik heb dat eens gedaan en kreeg last van mijn kuitspieren.” Fred dacht er even over na en zei: “Oké, maar als je één keer onderuit gaat, dan wissel ik je direct.” Ik ging zonder pinnen het veld op en scoorde twee keer. Fred kon er na afloop om lachen', eindigt hij.

Lees op VI PRO het volledige interview met Kennedy Bakircioglu over zijn tijd bij FC Twente, zijn heldenstatus bij Hammarby IF en zijn opvallende haardracht.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.