Bahebeck gidst Utrecht na stroeve periode naar zege op Heerenveen

FC Utrecht heeft na een moeizame reeks weer eens gewonnen in de Eredivisie. Dankzij een uitblinkende Jean-Christophe Bahebeck ging SC Heerenveen over de knie: 3-1.

FC Utrecht begon sterk aan het nieuwe Eredivisie-seizoen, maar kende een flinke terugval in de laatste weken. In de afgelopen drie duels werd er slechts één punt behaald. Er zaten zelfs twee grote nederlagen tussen tegen FC Twente (4-0) en PSV (1-7). SC Heerenveen leed voor de interlandbreak de eerste nederlaag van het seizoen tegen Ajax (0-4).

FC Utrecht kwam in De Galgenwaard op achterstand door een rake vrij trap van Heerenveen-aanvoerder Stijn Schaars. De ervaren middenvelder had hierbij het geluk dat de bal via de muur van Utrecht van richting werd veranderd.

De Domstedelingen lieten zich echter niet uit het veld slaan door de tegentreffer. Nog geen drie minuten later schoot Yassin Ayoub namelijk aan de andere kant een schitterende vrije trap binnen. Nu was er van geluk geen sprake, de middenvelder scoorde namelijk haarfijn via de onderkant van de lat. Nog voor de rust boog de formatie van Erik ten Hag de achterstand zelfs om in een voorsprong. Na een fraaie dribbel schoot Bahebeck door de benen van doelman Martin Hansen: 2-1.

Yassin Ayoub is door het dolle heen na zijn rake vrije trap.

Het spel golfde na de rust op en neer, maar het was FC Utrecht dat opnieuw het net vond. Robin van der Meer slingerde de bal in het zestienmetergebied, waarna Bahebeck met een fraaie snoekduik de bal in de verre hoek kopte. De huurling van Paris Saint-Germain schroefde op deze manier zijn Eredivisie-productie op van één naar drie treffers.

Hoewel er nog een goede mogelijkheid was voor Michel Vlap met een kopbal, slaagden de Friezen er niet in om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Tegenvaller voor FC Utrecht was dat Zakaria Labyad twintig minuten voor tijd met een blessure naar de kant werd gehaald.

Door de overwinning kruipt FC Utrecht dichterbij Heerenveen. Het verschil is nog maar één punt op de ranglijst. Volgende week zondag gaat de formatie van Ten Hag op bezoek in Alkmaar bij AZ. Heerenveen wacht diezelfde dag een thuisduel met Vitesse (16.45 uur).