Baden Frederiksen vervolgt loopbaan bij meest succesvolle club uit Hongarije

Reacties

Nicolai Baden Frederiksen zet zijn loopbaan voort in Hongarije. De Deense aanvaller verlaat Vitesse en gaat bij Ferencváros aan de slag. Het gaat om een verhuurperiode van een jaar, met een optie tot koop.

Baden Frederiksen vervolgt loopbaan bij meest succesvolle club uit Hongarije
© Pro Shots

De 22-jarige spits kwam dit seizoen nauwelijks aan speeltijd toe bij Vitesse. Zowel Thomas Letsch als Phillip Cocu was niet overtuigd van de kwaliteiten van de Deen. In dertien duels (veelal als invaller, slechts één keer maakte hij de negentig minuten vol) maakte hij twee goals. Vorig seizoen nog was Baden Frederiksen goed voor zeven treffers en 24 duels, ook toen werkte hij zelden een volledige wedstrijd af. Vitesse heeft met Bartosz Bialek, Mohamed Sankoh en Simon van Duivenbooden voldoende alternatieven. Cocu ziet het liefst nog een extra spits komen.

Vitesse haalde Baden Frederiksen in de zomer van 2021 van Juventus, dat hem eerder uitleende aan Fortuna Sittard en WSG Tirol. Frederiksen was een van de Vitesse-spelers die mocht vertrekken om zo meer financiële ruimte te maken. Ferencváros, met 33 landstitels de meest succesvolle club van Hongarije en momenteel ook de koploper van de competitie, huurt de Deen voor een jaar (tot medio januari 2024) en heeft een optie tot koop bedongen.

Baden Frederiksen ontbrak vorige week al vanwege disciplinaire redenen in de selectie. Intern was de conclusie toen al getrokken dat het deze window van een transfer moest komen. Dinsdag ontbrak hij in de reserveploeg van Vitesse die met 2-1 verloor van de reserves van Feyenoord, omdat hij zijn overgang naar Ferencvaros af mocht ronden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.