'Bad boy' Berahino verrast zichzelf met verhuizing naar België

Reacties

Zulte Waregem heeft Saido Berahino gecontracteerd. De Belgische middenmoter negeert het advies van Glen Johnson, oud-ploeggenoot van Berahino bij Stoke City, en geeft de veelbesproken aanvaller de kans om zijn volledig in het slop geraakte loopbaan nieuw leven in te blazen.

'Bad boy' Berahino verrast zichzelf met verhuizing naar België

Berahino staat bekend als een speler met een gebruiksaanwijzing. De inmiddels 26-jarige aanvaller brak als veelbelovend talent door in het eerste elftal van West Bromwich Albion en werd al snel in verband gebracht met een toptransfer naar Tottenham Hotspur. Toen deze deal niet doorging, liet Berahino weten dat hij met Jeremy Pearce als voorzitter nooit meer voor West Bromwich zou spelen.

Hij hield zich niet aan die belofte, maar haalde ook nooit meer zijn oude niveau. Berahino deed weinig moeite om zijn onvrede te verbergen en maakte zich daarmee niet populair bij ploeggenoten en de supporters. West Bromwich kreeg al snel genoeg van het voormalige toptalent en verkocht hem in januari 2017 aan Stoke City. Ook die samenwerking werd geen succes.

Bij Stoke speelde Berahino samen met Johnson, die deze week hard uithaalde naar de aanvaller. 'Wat er fout ging? Je kan beter vragen wat er goed ging', zei de inmiddels gestopte rechtsback bij TalkSPORT. 'Vanaf de eerste dag had hij de verkeerde mentaliteit en de verkeerde houding. Ik weet de reden niet, maar hij zorgde alleen maar voor problemen. Als we ergens om tien uur moesten zijn, dan kwam hij expres om tien over tien binnen. Als we waren gevraagd om een bepaalde outfit te dragen, dan verscheen hij expres in heel andere kleding. Zo was het iedere dag weer. Ik mocht hem niet.'

'Het was heel raar om naar te kijken', vervolgde Johnson. 'Het was alsof hij al vanaf het begin ruzie had met de club. Op de trainingen zag je soms echt wel dat hij goed kan voetballen, dat hij iets speciaals had. Maar hij wilde zich nooit maximaal inspannen. Bij bepaalde oefeningen probeerden wij steeds harder te gaan, hij ging juist steeds langzamer. Ik overdrijf niet, het ging echt elke dag zo. Of ik hem als trainer in mijn team zou willen hebben? Zelfs als hij me zou betalen om te spelen, zou ik hem nog niet willen hebben.'

Zulte Waregem is niet onder de indruk van deze woorden. De Belgen haalden Berahino al een paar weken geleden naar België, als proefspeler. De aanvaller deed bijvoorbeeld al mee in een oefenwedstrijd tegen Willem II. Zijn contract bij Stoke liep op dat moment nog door, maar onlangs besloot de club uit het Championship om deze verbintenis te ontbinden. En dus kon Zulte Waregem 'bad boy' Berahino transfervrij aantrekken. De aanvaller heeft voor twee jaar getekend, met een optie voor nog een extra seizoen.

'Tot voor twee maanden had ik niet gedacht dat ik in België zou belanden, laat staan bij Zulte Waregem', geeft Berahino toe op de website van zijn nieuwe club. 'Maar in de afgelopen maand heb ik weer vertrouwen gekregen en mijn plezier in het voetbal teruggevonden. Ik kijk er erg naar uit om deze nieuwe competitie te ontdekken en het beste van mezelf te geven. Ik ben me ervan bewust dat er extra op mij gelet zal worden, maar als je in de Premier League hebt gespeeld, ben je wel aan druk gewend. Het is aan mij om elke dag te presteren op het veld en mijn teamgenoten, trainers én de fans gelukkig te maken.'

Berahino gaat bij Zulte met rugnummer 38 aan de bak. Hij is speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd van zaterdag, tegen regerend landskampioen Racing Genk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.