Babel ontpopt zich met goal tegen Donk tot bekerheld Depor

Deportivo La Coruña heeft zich dankzij een doelpunt van Ryan Babel bij de laatste zestien ploegen in de strijd om de Copa del Rey geschaard. Het Real Betis van Ryan Donk werd verslagen: 3-1.

Op 29 november was de heenwedstrijd nog in een 1-0 overwinning voor Betis geëindigd, maar Deportivo had deze nederlaag al na elf minuten ongedaan gemaakt toen Alejandro Arribas de Galiciërs op voorsprong zette. Negen minuten na rust maakte Luisinho er 2-0 van en vijf minuten later was Babel aan de beurt.

Na een voorzet van de rechterkant kwam de aanvaller knap voor zijn man en zorgde voor het derde doelpunt van Deportivo. Betis kwam via Cristiano Piccini nog wel terug tot 3-1, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet. Deportivo La Coruña plaatste zich daardoor voor de achtste finale.

Het was voor Babel overigens zijn vijfde doelpunt in twaalf officiële wedstrijden voor Deportivo, maar de kans is aanwezig dat het avontuur in Noord-West Spanje er binnenkort opzit. Babel heeft nog een contract tot 31 december en verschillende clubs staan voor de oud-Ajacied in de rij.