Babel helpt Besiktas uit de brand tegen Karabükspor

Besiktas heeft zaterdag op het tandvlees een competitiezege geboekt bij Kardemir Karabükspor: 0-1. Bij de regerend kampioen van Turkije was Ryan Babel de gevierde man.

De aanvaller kwam in de 79ste minuut na een lange bal oog in oog met doelman Oleksandr Rybka te staan en rondde koelbloedig af. Op dat moment stond Besiktas tien minuten met een man minder door een rode kaart van Dusko Tosic.

Nog met elf man op het veld verzuimden de bezoekers op voorsprong te komen. Een kwartier na de hervatting miste Oguzhan Özyakup een strafschop. Waar Babel de hele wedstrijd bleef staan, werd Jeremain Lens na een uur gewisseld bij Besiktas.

Besiktas komt dankzij Babel in elk geval voorlopig aan de leiding in de Turkse competitie. De landskampioen staat op tien punten, eentje meer dan Galatasaray, dat zondag op bezoek gaat bij Antalyaspor. Besiktas stuit woensdag op FC Porto in de eerste speelronde van de groepsfase van de Champions League.