Babbel woest over verzwegen blessure keeper Aerts

Maikel Aerts (34) lijkt de laatste kans op een basisplaats bij Hertha BSC in het nieuwe seizoen te hebben verspeeld. De Brabander heeft zich de woede op de hals gehaald van trainer Markus Babbel.

Babbel woest over verzwegen blessure keeper Aerts

Afgelopen maandag verloor de in de Bundesliga teruggekeerde formatie het oefenduel met FC Basel met liefst 3-0. Ondanks een dijbeenblessure achtte Aerts zichzelf fit om te keepen. Uiteindelijk moest hij zich na 57 minuten laten vervangen.

'Diezelfde middag had ik hem nog gevraagd of hij kon spelen', reageerde een boze Babbel, die de Nederlander onder meer de strafschop zag veroorzaken waaruit de 1-0 voortkwam. 'Maikel is oud genoeg om dat zelf te beslissen. Hij zei dat het ging. Ik vertrouwde hem, achteraf gezien was dat een fout.'

Een MRI-scan moet uitwijzen hoelang Aerts is uitgeschakeld. Diens onprofessionele gedrag geeft Babbel volgens ingewijden het laatste zetje om in het nieuwe seizoen te kiezen voor Thomas Kraft als nummer 1. De van Bayern München overgekomen sluitpost werd met veel bombarie binnengehaald en gold sowieso als favoriet. Vorig seizoen in de Tweede Bundesliga presteerde Aerts uiterst wisselvallig.

Na het duel met FC Basel was Babbel dan ook extra lovend over het 22-jarige keeperstalent. 'Thomas heeft nadien beter gespeeld. Ook drie dagen daarvoor tegen Young Boys was hij (ondanks de 2-4 nederlaag, red.) excellent.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's